16.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Σκουάντρα… αλέγρα για Κίνα!

Η Εθνική Ανδρών έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα στο τουρνουά Ακρόπολις, υποτάσσοντας με 83-63 την Ιταλία και περνώντας με επιτυχία το πρώτο σοβαρό τεστ εν όψει Κίνας, με μοναδικό μικρό προβληματισμό την αστοχία από μακριά, αλλά σίγουρη την όρεξη του Γιάννη, του Νικ και... της υπόλοιπης παρέας.

Με καρφώματα και… σερβιρίσματα ο Γιάννης ξεκίνησε το «σόου» και μερικά μακρινά σουτ, ακόμη και από τον Καλάθη, που άνοιξαν την αντίπαλη άμυνα, οδήγησαν στο ήδη εμφατικό +14 της πρώτης περιόδου (27-13). Το supporting cast στάθηκε στο ύψος του, με τους Βασιλόπουλο και Αθηναίου ειδικά να διακρίνονται με λύσεις πάλι από την περίμετρο, δημιουργώντας και καλές συνθήκες για τους συμπαίκτες τους, με τη συνεργασία Καλάθη-Θανάση… να εμφανίζεται και το +21 να έρχεται φυσιολογικά (49-28).

Απέναντι σε ένα σερί 0-7 της «Σκουάντρα Ατζούρα», που μείωσε απλά… στο -19 (54-35), ο Καλάθης και ο Γιάννης απάντησαν πάλι… με θέαμα, με τον λαρεντζάκη να κερδίζει τις εντυπώσεις, φτάνοντας ως το +24 (65-41), για να πέσουν λίγο οι στροφές μόλις μπήκαν οι αναπληρωματικοί (65-47). Στο τελευταίο δεκάλεπτο υπήρχε λίγο περισσότερη… κάθοδος στην απόδοση, αφού ήμασταν στατικοί και άστοχοι στο τρίποντο, σε ένα πρόβλημα που μπορεί πράγματι να υπάρξει στην Κίνα και χρήζει επίλυσης. Οι ψηλοί έδωσαν λύσεις, με τους Πρίντεζη και Μπουρούση να διατηρούν ψηλά την απόσταση, τελειώνοντας στο +.

Δεκάλεπτα: 27-13, 49-28, 65-47, 83-63

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ