18.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Σκορ, θέαμα και βλέμμα στην οχτάδα η Λάρισα

Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Μπράντον Ρας (21 πόντοι με 5/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ) και Άντονι Χίκι (22 πόντοι, 7 ασίστ) , η Λάρισα κατάφερε να επικρατήσει του αξιόμαχου Κολοσσού Ρόδου με 95-90 στο Κλειστό της "Νεάπολης" για την 20η αγωνιστική της Basket League και έπιασε προσωρινά (αφού δεν έχει ολοκληρωθεί η αγωνιστική) την όγδοη θέση.

Η Λάρισα βελτίωσε το ρεκόρ της σε 8-12 και έβαλε από κάτω της τον Κολοσσό (μετρούσε 3 σερί νίκες) που έχει το ίδιο ρεκόρ, αλλά δύο ήττες στα μεταξύ τους παιχνίδια. 

Με απρόοπτο άρχισε η αναμέτρηση, καθώς η Λάρισα, είδε τον  Νώντα Παπαντωνίου να αποχωρεί από το παρκέ με πόνους στον αστράγαλο, μετά το πρώτο τρίλεπτο. Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν και βρέθηκαν μπροστά μέχρι και με 15 πόντους, 23-8. Από εκείνο το σημείο (6'55") και έπειτα πήρε μπρος και ο Κολοσσός, που πλησίασε στο -5, 26-21, στο φινάλε της πρώτης περιόδου. 

Τα πράγματα ζόρισαν περισσότερο στη δεύτερη περίοδο και ο Παπαντωνίου έσφιξε τα δόντια και μπήκε ξανά στο γήπεδο, περίπου στο 17 ' για να συνδράμει την ομάδα του. Ενά μισή λεπτό αργότερα, ο Ελάιζα Τόμας, προσγειώθηκε κάπως άτσαλα και βγήκε από το γήπεδο με πόνους στο γόνατο (ωστόσο και εκείνος επέστρεψε αργότερα). Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τις ομάδες ισόπαλες στο 43-43. 

Πόντο πόντο πήγαινε το ματς μετά την ανάπαυλα, με την ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου, να μπαίνει τελικά στην τελευταία περίοδο στο +8, 68-60. Ο Κολοσσός πίεζε, αλλά η Λάρισα ήταν αυτή που χαμογέλασε στο φινάλε. 

ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ: Η Λάρισα κατάφερε να κλείσει το πρώτο ημίχρονο με 7/11 τρίποντα αλλά μόλις 2/8 βολές! 

ME ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Για την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη, πρώτος σκόρερ ήταν ο Λασάν Κρομά με 19 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ ακολούθησε ο Ντάνι Αγκμπελέσε με 18 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ. 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ