24.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Σκληρό μάθημα της Τενερίφης στο Περιστέρι

Η Τενερίφη ήρθε υποψιασμένη στην Ελλάδα, έχοντας... ιδρώσει στον πρώτο γύρο στην έδρα της για να κάμψει την αντίσταση του Περιστερίου και σήμερα δεν το άφησε να πάρει ανάσα. Το 80-54 για την ομάδα του Τσους Βιδορέτα ήρθε εύκολα και δίκαια, αφού "αιχμαλώτισε" την ελληνική ομάδα και  έφερε τους Ισπανούς στο 9-1 επιβεβαιώνοντας ότι παραμένουν ένα από τα μεγάλα φαβορί τς διοργάνωσης και άφησε το Περιστέρι στο 6-4, πάντα σε θέση πρόκρισης αλλά και πάντα με την αγωνία και τους διώκτες σε απόσταση βολής.

Το Περιστέρι δεν μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, η Τενερίφη βρήκε πεδίο επιθετική δράσης και σουτάροντας ανενόχλητη, έφτασε στο 9' στο +14, 12-26 με 4/6 τρίποντα, έχοντας κυριαρχήσει απόλυτα στα ριμπάουντ (10-4), και έχοντας κρατήσει άποντο τον Γκρέι, μεταξύ άλλων μέχρι το 15-26 του δεκαλέπτου.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα μέχρι το 17', όταν η Τενερίφη έφτασε στο +21, 23-44 έχοντας επιβάλλει απόλυτα τον ρυθμό της και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Οι γηπεδούχοι σκλήρυναν κάπως την άμυνα και βρήκαν μερικά σουτ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και μείωσαν στο 32-47.

Το Περιστέρι είχε μια αναλαμπή αρχίζοντας το δεύτερο ημίχρονο μέχρι το 36-49, αλλά παρέμενε πολύ άστοχο και οι Ισπανοί χωρίς κόπο σταθεροποίησαν εκ νέου την διαφορά πέριξ των 20 πόντων μέχρι το 44-66 του 30ου λεπτού που είχε κρίνει τα πάντα. 

ΑΦΑΝΤΟΙ: Οχι ότι υπήρχε παίκτης του Περιστερίου που να βρέθηκε σε καλή μέρα, αλλά ειδικά η παρουσία των δύο κινητήριων μοχλών του, Χάτσερ και Γκρέι ήταν απελπιστική και η ουσιαστική απουσία τους, στοίχισε από την αρχή.

 ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Από μόνοι τους οι 54 πόντοι της παραγωγικότητας του Περιστερίου είναι ο πλέον χαρακτηριστικός αριθμός του αγώνα. Απαραίτητο συμπλήρωμα, ότι με κλεισμένους τους διαδρόμους και ανάγκη να βρει σουτ, είχε μόλις 2/16 τρίποντα, την ώρα που οι αντίπαλοι είχαν 10/24!

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ