20.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Σκληρή η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε την Εφές

Η Μπαρτσελόνα ξεπέρασε το σοκ του διασυρμού της από την Αναντολού Εφές στον τρίτο αγώνα της σειράς, τη νίκησε με 82-72 και πλέον τα πάντα θα κριθούν στον πέμπτο αγώνα που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη την Πρωτομαγιά.

Μόλις 48 ώρες μετά το 68-102 με το οποίο ανέκτησαν οι Τούρκοι το πλεονέκτημα έδρας, οι Καταλανοί εμφανίστηκαν ψυχωμένοι και σκληροί και κατόρθωσαν με μία καλή τρίτη περίοδο να ξεφύγουν και να φτάσουν στη νίκη που τους διατήρησε ζωντανούς στη μάχη της πρόκρισης.

Με τη φόρα του προηγούμενου παιχνιδιού η Εφές μετέτρεψε το 12-8 υπέρ της Μπάρτσα σε 12-22 κι έδειξε να έχει τον πρώτο λόγο, πριν κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με τρίποντο του Κρις Σίνγκλετον (15-22).

Στη δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και προσπέρασαν κυρίως χάρη στην καλή τους άμυνα. Ο Αντριέν Μοερμάν ευστόχησε σε buzzer beater τρίποντο και διαμόρφωσε το 36-38 του ημιχρόνου.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν κι εκείνο που αποδείχτηκε κομβικό για την εξέλιξη του αγώνα. Κι αυτό διότι οι παίκτες του Σβέτισλαβ Πέσιτς έστησαν ένα τρομερό πάρτι και με επιμέρους σκορ 27-12 σε αυτό το διάστημα ξέφυγαν με διαφορά 13 πόντων στο 30' (63-50).

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να επιστρέψουν, αλλά πλέον αυτό ήταν ακατόρθωτο. Η Μπάρτσα ήταν ψύχραιμη κι έκανε όσα ακριβώς χρειάζονταν για να φτάσει στην τελική επικράτηση με 82-72.

Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ: Ο Κάιλ Κούριτς πραγματοποίησε την πρώτη του καλή εμφάνιση στα πλέι οφ. Ο Αμερικανός σκόρερ πέτυχε 19 πόντους και ήταν ο πιο παραγωγικός παίκτης για τους νικητές. Σημαντική η συνεισφορά του Βίκτορ Κλαβέρ με 8 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ, ενώ μοίρασε και 4 ασίστ. Κομβική η παρουσία στη γραμμή των ψηλών από τους Τόμιτς (13 π.), Σεραφέν (12 π.) και Σίνγκλετον (12 π.). Για τους ηττημένους ο Σέιν Λάρκιν ήταν ξανά εντυπωσιακός με 20 πόντους (12/14 βολές), αλλά πήρε βοήθειες μόνο από τον Κρούνοσλαβ Σίμον (17 π.).

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Εφές παρασύρθηκε από την προηγούμενη εμφάνισή της και δεν έπαιξε το συνηθισμένο στιλ παιχνιδιού της. Οι ατομικές ενέργειες ήταν πολλές περισσότερες απ' όσες έπρεπε. Οι Τούρκοι σούταραν 26 τρίποντα και μόλις 22 δίποντα. Παράλληλα τελείωσαν τον αγώνα με 13 ασίστ και ισάριθμα λάθη. Οι νικητές από την πλευρά τους μάζεψαν 8 περισσότερα ριμπάουντ (32-24), εκτέλεσαν 17 λιγότερες βολές (8/9 - 21/26), αλλά ήταν σαφώς πιο υπομονετικοί σουτάροντας 25/48 δίποντα και 8/22 τρίποντα. Επιπλέον έκαναν μόλις 7 λάθη και πήραν τη δίκαιη νίκη.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ