16.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Σκεπτικισμός στο ΝΒΑ για τη συνέχεια

Το ΝΒΑ και ο κομισάριός του, Άνταμ Σίλβερ, δεν θέλουν καν να σκέφτονται το ενδεχόμενο να μη συνεχιστεί το φετινό πρωτάθλημα. Ωστόσο, τα δεδομένα έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί δεν αφήνουν πολλές ελπίδες.

Με την πανδημία του κορονοϊού να εξαπλώνεται ραγδαία σε ολόκληρο τον κόσμο, οι ΗΠΑ έφθασαν στο σημείο να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα θύματα έχουν ήδη ξεπεράσει τα 7.400 και περισσότερα από 277.000 είναι μέχρι στιγμής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Η κατάσταση προκαλεί μεγάλη ανησυχία σε όλους, μεταξύ των οποίων είναι οι αξιωματούχοι της διοργανώτριας αρχής του «μαγικού κόσμου», όπως και οι ιδιοκτήτες των τριάντα ομάδων.

Ενώ μέχρι τώρα δεν ήθελαν καν να εξετάσουν το σενάριο πως μπορεί η αγωνιστική περίοδος 2019-2020 να μην ολοκληρωθεί, πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει, με τα αμερικανικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο ακόμα και για ακύρωση, χωρίς πρωταθλητή, όπως δηλαδή συνέβη στο NCAA. Η κατάσταση στη χώρα είναι δραματική, με τα νούμερα να ανεβαίνουν επικίνδυνα. Παράλληλα, η Ένωση Παικτών ΝΒΑ δεν δέχθηκε την πρόταση μείωσης της τάξεως του 50% για τη δόση Απριλίου, αντιπροτείνοντας μείωση 25% μόνο για τη δόση Μαΐου. Αυτή η ασυμφωνία των δύο πλευρών είναι ίσως λεπτομέρεια, εν μέσω πανδημίας, αλλά έχει κι αυτή τη σημασία της.

Η οικονομική ζημία υπολογίζεται, αυτήν τη στιγμή, στα δύο δισεκατομμύρια δολάρια εφόσον δεν βρεθεί λύση. «Στις συζητήσεις ανάμεσα στην Ένωση Παικτών ΝΒΑ και τη λίγκα δεν γίνεται τόσο κουβέντα για το πότε θα υπάρξει επανέναρξη των αγώνων, παρά συζητούν για το τι θα συμβεί εάν ακυρωθεί η σεζόν και υπάρχει αρκετή απαισιοδοξία αυτήν τη στιγμή», ήρθε να προσθέσει σε δημοσίευμά του ο δημοσιογράφος του ESPN, Μπράιαν Ουίντχορστ, μεταφέροντας το κλίμα σκεπτικισμού που επικρατεί πλέον στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ