25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Σκαριόλο: «Νιώθουμε καλά, είμαστε φαβορί για τελικό»

Υψηλοί είναι οι στόχοι της Ισπανίας και στο Ευρωμπάσκετ 2017, με το Σέρτζιο Σκαριόλο να εξηγεί πως είναι εκ των φαβορί για την κατάκτηση μεταλλίου.

Οι Ίβηρες βρίσκονται σε καλή κατάσταση και η είσοδός τους στον τελικό είναι εφικτή επιδίωξη, σύμφωνα με τον Ιταλό ομοσπονδιακό τεχνικό: «Η Ισπανία είναι ανάμεσα στις ομάδες που είναι υποψήφιες για ένα μετάλλιο και να φθάσουν στον τελικό. Η ιστορία, όμως, των Ευρωμπάσκετ μας έχει διδάξει ότι υπάρχουν πολλές ομάδες που μπορούν να φθάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου. Ωστόσο, εμείς νιώθουμε καλά».

Ο 56άχρονος προπονητής αναφέρθηκε και στην επιστροφή του Μαρκ Γκασόλ στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στο Σέρχιο Γιουλ: «Παίζουμε με το ίδιο στιλ παιχνιδιού εδώ και 8-9 χρόνια, αλλά η αλήθεια είναι ότι η επιστροφή του Μαρκ Γκασίλ έπειτα από δύο χρόνια αλλάζει τα δεδομένα. Είναι άλλος παίκτης σε σχέση με την τελευταία φορά που τον είχαμε. Το γεγονός ότι έχουμε ψηλούς που μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα και να παίξουν σε πολλές θέσεις σημαίνει ότι μπορούμε να κρατήσουμε κάποια από αυτά που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και να προσθέσουμε κάποια άλλα. Οι περισσότεροι ψηλοί είναι καλοί πασέρ και μπορούν να σκοράρουν, κάτι που μας δίνει πλεονέκτημα. Έχουμε, επίσης, έναν παίκτη σαν το Σέρχιο Γιουλ ο οποίος φέτος εξελίχθηκε ακόμα περισσότερο ως δημιουργός και πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα δυνατά του σημεία».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ