17.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σκαριόλο μέχρι το Παρίσι

Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για το 2021, αντί του φετινού καλοκαιριού, δημιουργεί προβλήματα στην Ισπανική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης όσον αφορά στο συμβόλαιο του ομοσπονδιακού τεχνικού Σέρτζιο Σκαριόλο.

Η συμφωνία της FEB με τον 58άχρονο προπονητή λήγει φέτος, αφού ήταν μέχρι το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, το οποίο όμως εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού μετατέθηκε κατά ένα χρόνο. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Χόρχε Γκαρμπαχόθα, θέλει όχι απλώς να ανανεωθεί η παρουσία του Ιταλού για άλλο ένα χρόνο, αλλά να τον «δέσει» μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, που θα γίνουν το 2024.

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο βρίσκεται στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας από το 2015, ενώ από το 2018 είναι παράλληλα βοηθός στους Τορόντο Ράπτορς, στο ΝΒΑ. Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα «AS» η συνεργασία των δύο πλευρών είναι μέχρι στιγμής πολύ καλή και οι Ίβηρες αισιοδοξούν πως θα καταφέρουν να την επεκτείνουν για άλλα τέσσερα χρόνια. Ο Χόρχε Γκαρμπαχόθα έχει ήδη αποκαλύψει τις σκέψεις του στον ομοσπονδιακό κόουτς, ο οποίος φέρεται να έχει ζητήσει χρόνο, για να τη σκεφτεί διεξοδικά.

Ο Ιταλός αναγνωρίζει τη σταθερότητα που μπορούν να του προσφέρουν οι Ισπανοί, αλλά παράλληλα προβληματίζεται από το γεγονός πως η οικογένειά του ζει στον Καναδά, ενώ εκείνος θα πρέπει να ταξιδεύει συχνά-πυκνά μέχρι την Ιβηρική. Όπως και να έχει, οι ουσιαστικές διαπραγματεύσεις και η διαδικασία ανανέωσης του συμβολαίου των δύο πλευρών δεν πρόκειται να ξεκινήσει εάν πρώτα δεν περάσει η πανδημία του κορονοϊού, η οποία βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε πρώτο πλάνο παγκοσμίως.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ