20.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σκαριόλο: “Δώρο για μας τα “παράθυρα” της FIBA”

Τη χρησιμότητα που έχουν τα "παράθυρα" της FIBA στην εξέλιξη και ανάπτυξη της Εθνικής Ισπανίας εξήρε σε τηλεοπτική εκπομπή στη Μάλαγα ο ομοσπονδιακός τεχνικός Σέρτζιο Σκαριόλο. 

"Τα "παράθυρα" της FIBA ήταν ένα μεγάλο δώρο για μας, επειδή μας επέτρεψαν να διευρύνουμε τη λίστα όσων μπορούν να παίξουν στην Εθνική ομάδα σε 40 παίκτες. Μας επέτρεψαν επίσης να αποφασίσουμε να πάρουμε μαζί μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου κερδίσαμε το χρυσό μετάλλιο, και κάποιους από εκείνους που είχαν παίξει σε εκείνα τα "παράθυρα". Ένα τέλειο παράδειγμα είναι Τσάβι Ραμπασέδα, τον οποίον μόλις συνεχάρην για την λαμπρή νίκη στο Basketball Champions League", δήλωσε ο Ιταλός προπονητής, ο οποίος προανήγγειλε την αποχώρηση από την Εθνική και των τελευταίων παικτών που έχουν απομείνει από τους γεννηθέντες τη δεκαετία του 1980:

"Ως Εθνική Ισπανίας θα πρέπει να υπολογίσουμε ότι αποσύρεται η γενιά των '80άρηδων. Μπορούμε να τους αντικαταστήσουμε με άλλους παίκτες. Υπάρχει μια συνέχεια στον ανταγωνισμό την οποία θέλουμε να διατηρήσουμε και είμαστε ευχαριστημένοι από τη δουλειά που γίνεται στις μικρότερες κατηγορίες".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ