23.8 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Σκαραφίγκας στο Basketa.gr: «Η Ακράτα κοιτάει ψηλά» (pics)

Η αλλαγή στόχων φέτος στην Ακράτα τείνει να γίνει… συνήθεια. Εν τέλει, πόσο μακριά μπορεί να φθάσει; Μέχρι εκεί που θα την πάνε οι (φιλόδοξοι) παίκτες της, όπως τόνισε ο Γιώργος Σκαραφίγκας στο Basketa.gr.

Το αχαϊκό συγκρότημα πέτυχε στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου Νότου της Γ’ Εθνικής σπουδαία νίκη στην Κάτω Αχαΐα, επί της Αχαγιάς ’82, και μάλιστα άνετα. «Σίγουρα, δεν περιμέναμε να κερδίσουμε με αυτόν τον τρόπο. Η Αχαγιά ’82 είναι πολύ καλή ομάδα, θεωρώ πως είναι η πιο φορμαρισμένη στον όμιλό μας. Εμείς μπήκαμε πολύ δυνατά και συγκεντρωμένα και καταφέραμε να βγάλουμε τον αντίπαλο εκτός παιχνιδιού από νωρίς. Δεν απειληθήκαμε σε κανένα σημείο. Μας βγήκε το παιχνίδι. Θα πρέπει να το κάνουμε πράξη και στους επόμενους αγώνες μας αυτό, να παίζουμε με συγκέντρωση. Έχουν τις ικανότητες οι παίκτες», παραδέχθηκε ο έμπειρος προπονητής.

Η Ακράτα δούλεψε πολύ καλά κατά τη διάρκεια της διακοπής των Εορτών κι αυτό φάνηκε στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, με την ευρείας έκτασης νίκη της επί της Ολυμπιάδας Άσσου Λεχαίου και το μεγάλο «διπλό» στο αχαϊκό ντέρμπι. «Εμάς μας βοήθησε η διακοπή, να δουλέψουμε και να περάσουμε διάφορα πράγματα στην ομάδα. Είμαστε σε ικανοποιητικό επίπεδο πλέον, με τη λογική και πως έχουμε παίξει πλέον με όλες τις ομάδες που είναι από πάνω μας ή από κάτω μας κι έχουμε εμφανιστεί ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί με όλες. Ακόμα και στις ήττες μας, δείξαμε καλά στοιχεία. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και δεν βάζουμε τίποτε άλλο μπροστά μας. Αυτό είναι το βασικό χαρακτηριστικό μας, πάμε παιχνίδι παιχνίδι», συμπλήρωσε ο Γιώργος Σκαραφίγκας.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν κι άλλα περιθώρια βελτίωσης για την ομάδα, ο πολύπειρος τεχνικός απέφυγε να απαντήσει κι είχε εξήγηση για αυτό: «Δεν ξέρω, η ομάδα στερείται ήδη του βασικού πλέι μέικερ, του Μύρωνα Παπαδάκη, με το κενό του να καλύπτεται εκ των έσω. Όταν έχεις έναν παίκτη λιγότερο, τα υπόλοιπα παιδιά αναγκάζονται να προσπαθούν ακόμα περισσότερο». Τον ρωτήσαμε και για το γεγονός πως έχουν δώσει μέχρι στιγμής μόλις πέντε αγώνες στην έδρα τους κι απάντησε: «Η έδρα μας είναι φιλική, φιλοξενούμε πολλά παιδιά από τις ακαδημίες, έρχεται ο φίλαθλος για να διασκεδάσει. Από την άλλη, οι παίκτες αισθάνονται πως εύκολα ή δύσκολα θα καταφέρουν να κερδίσουν, έχοντας τον κόσμο τους στο πλευρό τους. Ωστόσο, είναι γεγονός πως έχουμε δώσει ελάχιστα ματς εντός και τώρα που θα δώσουμε περισσότερα θεωρώ πως θα μπορέσουμε να βρούμε και ρυθμό».

Ο Γιώργος Σκαραφίγκας ανέλαβε τα «ηνία» του πάγκου στα μέσα Νοεμβρίου, αντικαθιστώντας τον Παναγιώτη Ζωντό, που αποχώρησε με απολογισμό μία νίκη και τρεις ήττες. Στο ντεμπούτο του η Ακράτα γνώρισε την ήττα στην Πάτρα από το Γλαύκο, αλλά η συνέχεια ήταν σαφώς καλύτερη, με το ρεκόρ να βελτιώνεται σε 7-5. «Δεδομένων των συνθηκών και της χαμηλής θέσης της ομάδας στο βαθμολογικό πίνακα, ο στόχος που θέσαμε αρχικά ήταν να προσπαθήσουμε άμεσα να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και από εκεί και πέρα να επιχειρήσουμε να φθάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Ταυτόχρονα και άσχετα με τα αποτελέσματα, θέλουμε να «χτίσουμε» και για την επόμενη χρονιά. Είμαστε πλέον σε καλό δρόμο, η βελτίωσή μας είναι σταδιακή, όλα φαίνονται καλά. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη δουλειά που γίνεται, έχω μείνει ικανοποιημένος και από την καθημερινότητά μας. Υπάρχει επικοινωνία με τη διοίκηση κι αυτό είναι σημαντικό στο να κυλούν όλα όπως πρέπει. Ποτέ δεν ξέρεις, βέβαια, πού θα σε βγάλει ο δρόμος. Συνεχίζουμε…».

Η αχαϊκή ομάδα ξεκίνησε τη φετινή σεζόν με στόχο να πρωταγωνιστήσει, αλλά το κακό ξεκίνημά της την έφερε πίσω. Για το εάν ο στόχος της ανόδου έχει χαθεί πλέον, ή υπάρχει ακόμα στο πίσω μέρος του μυαλού τους, ο Γιώργος Σκαραφίγκας ξεκαθάρισε: «Όταν ήρθαμε βρήκαμε ένα καλό ρόστερ, που είχε στόχο την άνοδο. Ατυχίες, απουσίες και τραυματισμοί άλλαξαν τη ρότα της ομάδας και την ανάγκασαν να κοιτάξει πρώτα την παραμονή της. Η σωτηρία ήρθε νωρίς, με τα αποτελέσματα που φέραμε, και οι νέοι στόχοι μας συνάδουν με τις φιλοδοξίες των παιδιών. Κοιτούν ψηλά, οπότε κοιτάμε κι εμείς ψηλά. Συνεχίζουμε τη δουλειά και θα δούμε, στο τέλος, πόσο μακριά μπορούμε να φθάσουμε».

Επόμενος αντίπαλος είναι εντός έδρας ο Απόλλων Σμύρνης (21/01, 17.00), στην αυλαία του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος. «Θα πάμε για τη νίκη, όπως σε όλα τα παιχνίδια, αν και πρόκειται για επικίνδυνη ομάδα, η οποία θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα. Έχουμε έμπειρα παιδιά, τα οποία προσπαθούν σε όποιο γήπεδο κι αν παίζουν. Μέχρι στιγμής εκτός εμφανιζόμαστε πιο συγκεντρωμένοι, ειδικά με αντιπάλους που θεωρούνται καλύτεροί μας. Ο αγώνας με τον Απόλλωνα Σμύρνης θα γίνει στην έδρα μας και θα εξαρτηθεί από τη δική μας απόδοση πώς θα κυλήσει. Έχουμε καλή ομάδα, αλλά θα πρέπει να παίξουμε με συγκέντρωση για να μπορέσουμε να τους κερδίσουμε».

Όσον αφορά στο σχόλιό του για τα ντέρμπι της κατηγορίας, καθώς υπάρχουν αρκετές ομάδες που ανήκουν στο δυναμικό της ΕΣΚΑΗ, ανέφερε: «Για να πω την αλήθεια, δεν το γνώριζα από πριν, αλλά διαπίστωσα με ικανοποίηση πως η κατηγορία έχει τόσες πολλές καλές ομάδες, όχι μόνο από την περιοχή. Το κυριότερο είναι πως υπάρχουν πολλά νέα παιδιά, πολλοί ταλαντούχοι παίκτες, κάτι που κάνει τον ανταγωνισμό ακόμα μεγαλύτερο. Ειδικά οι πρώτες έξι ομάδες της βαθμολογίες είναι πολύ καλές και θα δώσουν μάχη μέχρι τέλους».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ