21.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Σκίζονται (στην κυριολεξία) για την ομάδα (pics)

Η ΝΙΚΕ και το ΝΒΑ έδωσαν τα χέρια για μια πολυετή συνεργασία. Η οποία δεν κοστολογείται και λίγο: 1 δισεκατομμύριο μόλις… Κάτι όμως θα πρέπει να αλλάξει και άμεσα, καθώς ακόμη δεν έχουμε κλείσει ένα δίμηνο καλά καλά στο νέο πρωτάθλημα και ήδη πέντε φανέλες αποτελούν παρελθόν. Φανέλες πέντε παικτών σκίστηκαν την ώρα των αγώνων, προκαλώντας ανησυχία και ερωτηματικά στην εταιρεία και στους παίκτες.

Η ΝΙΚΕ δεν προτίθεται να αφήσει το θέμα έτσι και έκανε μάλιστα και επίσημη δήλωση: «Είμαστε μια εταιρεία που βάζουμε τον αθλητή στο επίκεντρο. Δουλέψαμε σκληρά για να φτιάξουμε αυτές τις προηγμένης τεχνολογίας φανέλες που είναι πιο ελαφριές, έχουν κίνηση και βοηθούν στην απορρόφηση του ιδρώτα, έχοντας μάλιστα και ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση από τους παίκτες. Ωστόσο είδαμε έναν πολύ μικρό αριθμό να σχίζονται στη διάρκεια των αγώνων και δουλεύουμε για να βρούμε μια λύση, ενισχύοντας το ράψιμο. Δουλεύουμε μαζί με το ΝΒΑ ώστε να αποφευχθούν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον»

Συμπτωματικά η πρώτη φανέλα που σχίστηκε ήταν του ΛεΜπρον Τζέιμς, ο οποίος μάλιστα είναι ουσιαστικά το πρόσωπο της εταιρείας και ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής της. Ακολούθησε η φανέλα του Ντρέιμοντ Γκριν των Ουόριορς σε μια ας το πούμε λίγο έντονη φιλική συζήτηση με τον Μπράντλεϊ Μπιλ των Ουίζαρντς, του Μπεν Σίμονς των Σίξερς, του Κέβιν Λαβ των Καβαλίερς, του Τάιλερ Ένις των Λέικερς. Όλοι τους έχουν συμβόλαια με τη ΝΙΚΕ!

 

Η αυθεντική φανέλα να πούμε εδώ πως υπόσχεται πως στεγνώνει 15% πιο γρήγορα από την προηγούμενη φανέλα (η οποία ήταν της Adidas) να πούμε κάπου εδώ και είναι εν μέρει φτιαγμένη από ανακυκλωμένα μπουκάλια. Μια ανάλογη έκδοσή της είχε χρησιμοποιηθεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, χωρίς να έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα.

Συμβαίνει και στις καλύτερες… φανέλες

Πάντως να ξέρετε πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ο Ντάρκο Μίλιτσιτς το 2008 σε αγώνα των Γκρίζλις με τους Ρόκετς...

...ο Αμίρ Τζόνσον είχε καταφέρει να «σχίσει» τον αριθμό στην πλάτη του Έλτον Μπραντ ...

...ο Νόρις Κόουλ είχε τραβήξει και σχίσει τη φανέλα του Νέιτ Ρόμπινσον στους ημιτελικούς της Ανατολής το 2013...

...ο Τζος Μακ Ρόμπερτς δεν χρειάστηκε βοήθεια, τα κατάφερε και μόνος του το 2014 φτιάχνοντας ένα ωραιότατο… ντεκολτέ...

...όπως και ο Μαρκ Γκασόλ το 2015...

...ενώ ο ΛεΜπρον Τζέιμς αποφάσισε πως τα μανίκια των ενοχλούσαν και έτσι αποφάσισε να δράσει εκεί, στο παρκέ, κάνοντάς την και πάλι… αμάνικη! ΛεΜπρον είναι, ότι θέλει κάνει!

Και οι δικοί μας άνθρωποι

Μην ξεχνάμε πως φανέλα σκισμένη έχουμε δει και στα μέρη μας. Το είχε πράξει ο συνήθως ήρεμος Δημήτρης Διαμαντίδης στις 10 Ιανουαρίου του 2013 σε αγώνα στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα, όταν υπέστη διάστρεμμα, σε μια χρονιά που είχε ήδη ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς. Το είχε προσπαθήσει λίγο, αλλά τελικά τα είχε καταφέρει…

Και έχουμε και το παράδειγμα το πιο πρόσφατο και του νεότερου Βασίλη Τολιόπουλου, στον αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός φέτος, στις 8 Οκτωβρίου σε μια μονομαχία του με τον Νίκο Παππά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ