20 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Σκέψεις για νέα βαλκανική λίγκα

Στη Βουλγαρία εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν νέα βαλκανική λίγκα, στοχεύοντας στη συμμετοχή και ελληνικών ομάδων.

Με τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να διακόπτονται στην πλειονότητά τους εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, την Ευρωλίγκα, το Eurocup και το FIBA Europe Cup να ολοκληρώνονται χωρίς πρωταθλητή και το Basketball Champions League να αποφασίζεται να ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο, στη γείτονα χώρα σκέφτονται να προχωρήσουν στη δημιουργία ακόμα μίας λίγκας, με την παρουσία ομάδων από τα Βαλκάνια.

Ο πρόεδρος της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γκεόργκι Γκλούτσκοβ, παραδέχθηκε πως υπάρχει ήδη πλάνο για τη θέσπιση ακόμα μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. «Συζητάμε πολύ σοβαρά το θέμα. Πρέπει να βρούμε σύντομα μία λύση, να μαζέψουμε πληροφορίες. Προσπαθούμε να οργανώσουμε συναντήσεις με τις γειτονικές ομοσπονδίες. Νομίζω ότι η 15η Ιουλίου είναι η προθεσμία για να το οργανώσουμε. Εάν συμβεί αργότερα θα είναι πολύ δύσκολο, επειδή θα πρέπει να συνδυάσουμε στο καλεντάρι τα εθνικά πρωταθλήματα και τις αποφάσεις της FIBA για τις διοργανώσεις της. Έχουμε επιλογές με ομάδες από την Ελλάδα και τη Σερβία. Έχουμε καλές σχέσεις με αυτές τις χώρες. Συνεχίζουμε να μελετούμε τις προοπτικές κι αν είναι δυνατόν να διεξαχθεί ένα τουρνουά στη Σόφια», ανέφερε σχετικά ο παλαίμαχος φόργουορντ/σέντερ και νυν ισχυρός άνδρας της BFB, μετά τη γενική συνέλευση που έλαβε χώρα στη βουλγαρική πρωτεύουσα και διήρκησε σχεδόν εφτά ώρες, με το παρών να δίνουν δέκα ομάδες του εγχώριου πρωταθλήματος.

Διευκρινίζουμε πως η νέα λίγκα δεν θα έχει σχέση με τη Βαλκανική Λίγκα BIBL, που δημιουργήθηκε το 2008 και στην οποία συμμετέχουν ομάδες από τη Βουλγαρία, τη Βόρεια Μακεδονία, το Μαυροβούνιο, το Κόσοβο και την Αλβανία, ενώ στο παρελθόν είχαν αγωνιστεί ομάδες από τη Ρουμανία, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, την Κροατία, τη Σερβία, αλλά και το Ισραήλ, ενώ από ελληνικής πλευράς είχε παίξει η Καβάλα τη σεζόν 2012-2013.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ