19 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σκέψεις για Λας Βέγκας και από την Ευρωλίγκα!

Μια "παντρειά" πρωτοφανής για το παγκόσμιο μπάσκετ έχει αρχίσει να δελεάζει τα μυαλά των ιθυνόντων της Ευρωλίγκας, του Τζόρντι Μπερτομέου δηλαδή ο οποίος θέλει να επιχειρήσει το... γκραν φινάλε στην φετινή διοργάνωση.


Οι σκέψεις που έχουν εκφράσει τις τελευταίες ημέρες στο ΝΒΑ για να "στήσουν" στο Λας Βέγκας την ολοκλήρωση της σεζόν και να μην την αφήσουν ημιτελή με όσα, πάρα πολλά, οικονομικά προβλήματα αυτό θα συνεπάγεται, έδωσαν το έναυσμα.


Ο Μπερτομέου σκέφτεται τρόπους να μεταφέρει εκεί και μια τελική φάση της Ευρωλίγκας, άγνωστο αν θα είναι οκτώ ή τεσσάρων ομάδων και πώς αυτές θα επιλεγούν χωρίς να έχει τελειώσει η κανονική περίοδος.


Το σκηνικό ΝΒΑ και Ευρωλίγκας μαζί, σε έναν τόπο κατ' εξοχήν συνδεδεμένο με την χλιδή το θέαμα και την υπερβολή, φαντάζει πολύ δελεαστικό. Εκτός αυτού, ευρωπαϊκή χώρα που να μπορεί έστω να σκεφτεί αθλητική διοργάνωση τώρα δεν υπάρχει στον ορίζοντα, ενώ και οι Αμερικανοί παίκτες που καλούνται εσπευσμένα στις ΗΠΑ, αποκλείεται να μπορέσουν σύντομα να ξαναταξιδέψουν για την Ευρώπη.


Για την υλοποίηση του πλάνου υπάρχουν φυσικά πολλά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν, αλλά ο Μπερτομέου πιστεύει ότι θα βρει την φόρμουλα σε συνεργασία με τις ομάδες. Ηδη προγραμματίζει μια σειρά επαφών μέσα στον Απρίλιο ώστε μέσα στον μήνα που μπήκε σήμερα, να φανεί αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ