21.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Σκέψεις για Εθνική Τουρκίας για τον Λάρκιν

Ο Σέιν Λάρκιν βρίσκεται έτη φωτός μακριά από εκείνο το περσινό tweet που τον είχε φέρει σε ρήξη με την Αναντόλου Έφες. Από τότε μέχρι σήμερα με ενδιάμεση στάση και ένα Final Four, ο Λάρκιν έχει γίνει ο ηγέτης της ομάδας, ο αγαπημένος της εξέδρας και ο ίδιος μοιάζει πιο χαρούμενος από ποτέ στο παρκέ. Η δήλωσή του πως θα τον ενδιέφερε να αγωνιστεί και στην Εθνική Τουρκίας, αρχής γενομένης από το Προολυμπιακό Τουρνουά, έχει ανοίξει μια ολόκληρη κουβέντα.

Ο Χινταγέτ Τούρκογλου, πρόεδρος της ομοσπονδίας της Τουρκίας, αναφέρθηκε στο θέμα αυτό και μάλιστα έδειξε προς την πλευρά του ομοσπονδιακού προπονητή, Ουφούκ Σαρίτσα: "Είμαι χαρούμενος που παίκτες της αξίας του Λάρκιν αναγνωρίζουν την Τουρκία ως μια μπασκετική χώρα και αισθάνονται καλά σε αυτήν. Είναι ένας παίκτης που παρακολουθώ από κοντά και έχω μόνο σεβασμό γι' αυτόν. Ξέρει την κατάσταση στη χώρα και το κλίμα που υπάρχει στην Εθνική Ομάδα. Είμαστε χαρούμενοι γι' αυτό, αλλά η τελική απόφαση ανήκει στον Ουφούκ Σαρίτσα και τους συνεργάτες του. Είμαστε όμως ευγνώμονες και μόνο για τον τρόπο με το οποίο σκέφτεται να ανταποδώσει την αγάπη που έχει εισπράξει εδώ".

Ένα θέμα που υπάρχει πάντως, πέρα από την ίδια τη διαδικασία του να αποκτήσει την υπηκότητα για να μπορεί να αγωνιστεί στην Εθνική Τουρκίας είναι και η παρουσία του Σκότι Ουίλμπεκιν. Ο γκαρντ της Μακάμπι έχει ήδη κάνει τη διαδικασία, έχει αγωνιστεί με την Εθνική Τουρκίας, αλλά στην ομάδα μπορεί να υπάρχει μόνο ένας νατουραλιζέ παίκτης. Αν ο Λάρκιν πει το "ναι", τότε ο Ουίλμπεκιν δεν μπορεί να αγωνιστεί δίπλα του στην Εθνική Ομάδα.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ