22.2 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Σκέτη αποτυχία (pics)

Ο Κέβιν Ντουράντ άφησε τους Θάντερ για χατήρι των Γουόριορς και ενός δαχτυλιδιού το οποίο άρχισε να προβάρει μετά τον πρώτο τελικό. Στα βήματα του βάδισαν κι άλλοι μεγάλοι παίκτες της λίγκας αλλά πρωτάθλημα, ούτε που… μύρισαν!

Λέικερς και Σέλτικς μονοπωλούσαν – μια φορά κι έναν καιρό – το ενδιαφέρον στο ΝΒΑ πριν μπει στην (μπασκετική) ζωή μας ο Μάικλ Τζόρνταν και οι Μπουλς. Ακολούθησαν οι Ρόκετς του Χακίμ Ολάζουον, οι Σπερς και τώρα οι Γουόριορς με τους Καβαλίερς! Όλες αυτές οι ομάδες, είχαν (κι έχουν) παιχταράδες στα ρόστερ τους και γι΄αυτό κατάφεραν να πάρουν ένα κι δύο και τρία πρωταθλήματα! Στο ίδιο μοτίβο, του “δούναι και λαβείνβάδισαν αρκετοί General Managers της λίγκας αλλά σε πολλές περιπτώσεις, δεν τηρήθηκε το “ότι πληρώνεις, παίρνεις”. Super stars αποδείχθηκαν “λίγοι” γιατί πολύ απλά, δεν το έλεγε η καρδούλα τους. Το basketa.gr σας παρουσιάζει πέντε εξ αυτών!

Ραζόν Ρόντο

Στο βιογραφικό του γράφει “πρωταθλητής του 2008” αλλά όταν οι Σέλτικς ζούσαν… την δεύτερη νιότη τους, ο αλλοπρόσαλλος γκαρντ βρισκόταν στην σκιά των Ρέι Άλεν και Πολ Πιρς! Όταν αμφότεροι αποχώρησαν και πήραν μαζί τους και τον Κέβιν Γκαρνέτ, ο Ρόντο έμεινε μόνος του να παλεύει, δίχως όμως αποτέλεσμα. Έτσι, το καλοκαίρι του 2014, ζήτησε να αποχωρήσει απο την Βοστώνη και οι Μάβερικς, προκειμένου να τον κάνουν δικό τους, έδωσαν τέσσερις παίκτες στους “Κέλτες”. Σίγουρα ο Μαρκ Κιούμπαν το μετανιώνει μέχρι και σήμερα καθώς ο Ρόντο, πότε ήταν τραυματίας και πότε έπαιζε σαν παλαίμαχος. Έφυγε κακήν κακός!

Ντέρικ Ρόουζ

Αν δεν ήταν “γυάλινος” θα ήταν ο κορυφαίος παίκτης της λίγκας! Οι τραυματισμοί όμως, του στέρησαν αυτόν τον τίτλο και πιθανών, ένα δαχτυλίδι του πρωταθλητή. Στο Σικάγο προσπάθησε να το βρει αλλά δεν είχε ούτε το κουράγιο, ούτε τις αντοχές, χώρια του ότι μια γυναίκα τον αποκαλούσε… βιαστή. Έτσι, προτίμησε να αφήσει την “Πόλη των ανέμων” γι' αυτή της “Αμαρτίας”. Στην Νέα Υόρκη συνάντησε τους Καρμέλο Άντονι και Κρίσταπς Πορζίνγκις και οι φίλοι των Νικς άρχισαν να ξαναπιστεύουν στην ομάδα τους. Για λίγο αφού την είδαν να μένει (ξανά) εκτός playoffs και με ρεκόρ 31-51. Ο δε Ρόουζ, έπαιξε σε 64 παιχνίδια πριν περάσει την πόρτα του δικαστηρίου (για την υπόθεση του βιασμού στην οποία αθωώθηκε), ενώ υπήρξε στιγμή μέσα στην χρονιά που είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης. Γύρισε σαν μην συνέβαινε τίποτα και τώρα αναζητά νέα ομάδα.

Ντουάιτ Χάουαρντ

Ο τύπος είναι.. έξω καρδιά αλλά και πολλές φορές, κι εκτός εαυτού. Όταν ήτα νέος, τον αποκαλούσαν Superman και έναν από τους καλύτερους ψηλούς της λίγκα αλλά αυτά μέχρι τους Μάτζικ. Όταν άφησε το Ορλάντο για χάρη των Λέικερς, έπιασε… πάτο. Η συνεργασία με τον Κόμπε Μπράιαντ διήρκησε μόλις ένα χρόνο για να φύγει στην συνέχεια για το Χιούστον. Σε καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να παίξει καλό μπάσκετ, πόσο μάλλον να πάρει πρωτάθλημα.

Τζέιμς Χάρντεν

Στους Θάντερ ερχόταν από τον πάγκο και είχε πάρει τον τίτλο του καλύτερου έκτου παίκτη. Ο ίδιος ήθελε να είναι πρωταγωνιστής και γι' αυτό επέλεξε τους Ρόκετς το καλοκαίρι του 2012. Κάθε χρόνος και καλύτερος αλλά και… χειρότερος καθώς πέρα του ότι δεν ξέρει να παίζει άμυνα, έχει πολλές φορές στον λαιμό του, τις “Ρουκέτες”. Τα 22 φετινά triple-double για τον ίδιο λένε πολλά αλλά όχι και για το κοινό του Χιούστον που περιμένει από τον “Μούσια” να τους χαρίσει ένα πρωτάθλημα εδώ και πέντε χρόνια.

Πολ Πιρς – Κέβιν Γκαρνέτ – Τζέισον Τέρι

Όλοι τους βρέθηκαν στο Μπρούκλιν το καλοκαίρι του 2013. Ο Μιχάιλ Προκχόροφ τους έφερε πακέτο για χαρίσουν στους Νετς ένα πρωτάθλημα αλλά αντ' αυτού, αποκλείστηκαν στα ημιτελικά. Ο Ρώσος μεγιστάνας απογοητεύτηκε και έδιωξε τους Πιρς και Τέρι έναν χρόνο μετά, ενώ ο KG αποχώρησε το καλοκαίρι του 2015. Έκτοτε, οι Νετς αποτελούν την χειρότερη ομάδα του ΝΒΑ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ