24.8 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Σκάνδαλο στα άδυτα των Μάβερικς

«Ήταν μια ζωή σε ζωολογικό κήπο»...

Αυτά ήταν τα λόγια από μια εκ των καταγγελιών που ήρθαν στο φως για το ροζ σκάνδαλο για το οποίο κατηγορείται ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής Τερντίμα Άσερι, και δεξί χέρι του ιδιοκτήτη των Ντάλας Μάβερικς, Μαρκ Κιούμπαν.

Όπως αποκάλυψε σε δυο ρεπορτάζ του το «Sports Illustrated», έχοντας αρκετές καταγγελίες γυναικών που παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά, ο Τερντίμα Άσερι, εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας από το 1997 έως το 2015, είχε αναπτύξει έντονη δράση σε όλο αυτό το διάστημα. Στο ρεπορτάζ το οποίο μπορείτε να διαβάσατε ΕΔΩ, αλλά και τις απαντήσεις του Μαρκ Κιούμπαν, ο οποίος αναφέρει ότι δεν γνώριζε κάτι συγκεκριμένο, ήταν κοινό μυστικό ότι λάμβανε τόπο στα ενδότερα των Μαβς, ενώ παρά τις  πολυάριθμες καταγγελίες που έγιναν στον Μπάντι Πίτμαν, υπεύθυνο του προσωπικού, τίποτα ουσιαστικό δεν άλλαξε.

Πάντως εκτός από τον Άσερι, στο σκάνδαλο εμπλέκεται και ο πρώην αρθρογράφος του συλλόγου, Έρικ Σνιντ, ο οποίος απολύθηκε μετά από δημοσίευση για βίαιη συμπεριφορά σε υπάλληλο των Μαβς.

Ο Κιούμπας δήλωσα άγνοια, και όπως θα διαβάσετε στο ρεπορτάζ του «Sports Illustrated» ανέφερε : «Δεν γνώριζα τίποτα από αυτά. Όλα αυτά είναι λάθος. Είναι αποτρόπαια. Δεν είναι μία κατάσταση την οποία εγκρίνουμε. Ντρέπομαι για όλα αυτά και πρέπει να διορθωθούν».

Οι Μαβς προχώρησαν και σε ανακοίνωση, ενώ το ίδιο έκανε και το NBA, με την ομάδα από το Ντάλας να αναφέρει : «Ο οργανισμός των Mavericks λαμβάνει σοβαρά υπόψη τους ισχυρισμούς αυτούς. Χθες ενημερώσαμε το γραφείο της λίγκας και αμέσως προσλάβαμε εξωτερικούς συμβούλους για τη διεξαγωγή διεξοδικής και ανεξάρτητης έρευνας. Η έρευνα θα επικεντρωθεί στους συγκεκριμένους ισχυρισμούς που σχετίζονται με τον συγκεκριμένο πρώην υπάλληλο και θα εξετάσει ευρύτερα τις πρακτικές και τις πολιτικές της επιχείρησής μας.

Επιπλέον, ένας υπάλληλος του οποίου η εργασία ήταν να λαμβάνει και να διερευνά τέτοιες καταγγελίες και να τις αναφέρει με ακρίβεια και πλήρη, έχει ανασταλεί μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνά μας. Δεν υπάρχει περιθώριο για τέτοια συμπεριφορά στο χώρο εργασίας του Mavericks - ή σε οποιοδήποτε χώρο εργασίας», ενώ το NBA προσθέτει : «Οι Ντάλας Μάβερικς μας ενημέρωσαν για τους ισχυρισμούς που εμπλέκουν τον πρώην πρόεδρο της ομάδας Τερντίμα Άσερι και του αρθρογράφου του Mavs.com Ερλ Σνιντ. Η συμπεριφορά αυτή έρχεται σε αντίθεση με τη σταθερή δέσμευση του ΝΒΑ και των ομάδων του να προωθήσουν ασφαλείς και φιλόξενους χώρους εργασίας για όλους τους εργαζομένους. Μια τέτοια συμπεριφορά είναι εντελώς απαράδεκτη και θα παρακολουθήσουμε στενά την ανεξάρτητη έρευνα για το θέμα αυτό».

Πάντως, ως τώρα, και σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, πάνω από μια ντουζίνα υπαλλήλων έχει αναφέρει σεξουαλική παρενόχληση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ