21.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σκάνδαλο με μίζες στο NCAA!

Μια σοβαρή υπόθεση διαφθοράς απασχολεί αυτές τις μέρες το NCAA. Τέσσερις βοηθοί προπονητών από ισάριθμες κολεγιακές ομάδες, αυτές της Αριζόνα, του Όμπερν, του Οκλαχόμα Στέιτ και του USC, συγκαταλέγονται στους συλληφθέντες με την κατηγορία της διαφθοράς, όπως ανακοινώθηκε επισήμως την Τρίτη από τις αρχές. Οι προπονητές αυτοί κατηγορούνται ότι δωροδοκήθηκαν με χιλιάδες δολάρια για να κατευθύνουν παίκτες, οι οποίοι προορίζονταν να παίξουν στο ΝΒΑ, προς συγκεκριμένους ατζέντηδες και οικονομικούς συμβούλους!

Τα ονόματα των συλληφθέντων προπονητών, όπως αναγράφονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, είναι ο Τσακ Πέρσον του Όμπερν, ο Λαμόντ Έβανς του Οκλαχόμα Στέιτ, ο Εμάνουελ "Μπουκ" Ρίτσαρντσον του Αριζόνα και το Τόνι Μπλαντ του USC. 

Εκτός αυτών, όμως, συνελήφθησαν και άλλα έξι άτομα με τις ίδιες κατηγορίες και εκ των ιδιοτήτων τους προκύπτει ότι είχε συσταθεί ολόκληρο κύκλωμα! Οι κατηγορίες αφορούν ομοσπονδιακά αδικήματα, άρα επισείουν βαριές ποινές. Πρόκειται για τους:

-Τζέιμς Γκάτο, διευθυντή παγκοσμίου αθλητικού μάρκετινγκ της Adidas
-Μερλ Κόουντ, στέλεχος της Adidas, που πρόσφατα έφυγε από τη Νike
-Κρίστιαν Ντόκινς, ατζέντης του ΝΒΑ, ο οποίος απολύθηκε τον περασμένο Μάιο από την ASM Sports του γνωστού μάνατζερ Άντι Μίλερ, επειδή είχε χρεώσει την πιστωτική κάρτα παίκτη-πελάτη της εταιρείας με ποσό 42.000 δολαρίων για χρήση Uber!
-Τζόναθαν Μπραντ Όγκουστιν, πρόεδρο του League Initiative, ενός ιδρύματος, που στόχο έχει να βοηθήσει τους αθλητές-φοιτητές των γυμνασίων να εξασφαλίσουν καλύτερους όρους σπουδών και υποτροφίες στα διάφορα πανεπιστήμια. Να σημειωθεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με αυτή την υπόθεση, ότι ιδρυτής του League Initiative είναι ο Κρις Σίνγκλετον του Παναθηναϊκού! Ο Όγκουστιν είχε τοποθετηθεί στην προεδρία του από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του.
-Μάνις Σουντ, οικονομικό σύμβουλο
-Ρασάν Μάικλ, πρώην διαιτητή του ΝΒΑ, ο οποίος έχει τώρα μια εταιρεία αθλητικού ρουχισμού.

Την έρευνα διεξήγαγε το FBI από το 2015 και μετά και απ' ό,τι φαίνεται είναι αναμεμειγμένο και ένα μεγάλο κολέγιο. Οι πληροφορίες του ESPN αναφέρουν πως αυτό είναι το Λούιβιλ, το οποίο κατηγορείται ότι μέσω των συλληφθέντων στελεχών των εταιρειών αθλητικών ειδών δωροδόκησε με ποσό 100.000 δολαρίων έναν παίκτη, του οποίου το όνομα δεν είναι γνωστό, προκειμένου να επιλέξει το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο για να σπουδάσει και να παίξει μπάσκετ.

"Η έρευνα αποκάλυψε διάφορες περιπτώσεις κατά τις οποίες προπονητές χρησιμοποίησαν την επιρροή τους προς τους παίκτες και τις οικογένειές τους για να τους ωθήσουν προς συγκεκριμένους συμβούλους, όχι επειδή αυτοί οι σύμβουλοι το άξιζαν, αλλά επειδή οι προπονητές είχαν δωροδοκηθεί από τους συμβούλους", αναφέρει χαρακτηριστικά η δικογραφία.

Όπως είναι φυσικό, στο άκουσμα της είδησης όλο το NCAAA "πάγωσε". Ειδικά τα εμπλεκόμενα κολέγια, που αρκέστηκαν στην παρούσα φάση να δεσμευθούν ότι θα παρακολουθήσουν το θέμα και θα τοποθετηθούν διεξοδικά όταν θα έχουν συγκεντρώσει περισσότερα στοιχεία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ