24 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σισκάουσκας εναντίον Πρίντεζη (vid)

Δύο ακόμη μέλη από τις All Decade Teams, μπαίνουν στη ζυγαριά της Euroleague. Ο λόγος για τους Ραμούνας Σισκάουσκας και Γιώργο Πρίντεζη, δύο φόργουορντ με αρκετά πλαστικές κινήσεις. 

Ο μεν Σισκάουσκας πανηγύρισε back to back τίτλους (2007 και 2008), με δύο διαφορετικές ομάδες. Στην πρώτη περίπτωση με τον Παναθηναϊκό και στη δεύτερη με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μάλιστα, τη δεύτερη φορά ήταν και MVP της χρονιάς στη διοργάνωση. 

Ο δε Πρίντεζης, έχει επίσης back to back τρόπαια (2012 και 2013) και τα δύο όμως με την ίδια ομάδα, τον Ολυμπιακό. Ακόμη, τη δεκαετία που μας πέρασε (2010-20), ο Πρίντεζης ήταν πέμπτος σε συγκομοιδή πόντων και ριμπάουντ.

Οι δύο τους συνδέονται άρρηκτα, αφού ήταν οι πρωταγωνιστές των τελευταίων 9.7 δευτερολέπτων στον τελικό της Κωσνταντινούπολης το 2012. Ο Σισκάουσκας αστόχησε δις από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας» και ο Γιώργος Πρίντεζης χάρισε τη νίκη στους «ερυθρόλευκους» με το περιβόητο πεταχτάρι του.

Οι πρώτη φορά που βρέθηκαν ως αντιμέτωποι ήταν στις 14 Νομεβρίου του 2007 στη Μόσχα, ενώ εκείνη τη σεζόν αναμετρήθηκαν συνολικά 5 φορές (2 στηνκανονική διάρκεια και 3 στα πλέι οφ). Συνολικά έπαιξαν ως αντίπλαοι 10 φορές, με το επιμέρους σκορ για τον Σισκάουσκας να είναι στο 7-3. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ