18.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Σιμόνοβιτς: “Όλα ξεκινούν από Καλάθη και Σλούκα” (vid)

Ελλάδα - Σερβία αύριο σε μία ακόμη μάχη που αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Όπως όλες μεταξύ των δύο ομάδων. Γιατί μπορεί οι δύο χώρες να έχουν άριστες σχέσεις, μπορεί μπασκετικά να... καταλαβαινόμαστε, αλλά ταυτόχρονα και οι δύο όταν πατήσουν παρκέ τα ξεχνάνε όλα αυτά. Όπως θα ξεχαστούν οι φιλίες και οι γνωριμίες μεταξύ παικτών ή μεταξύ παικτών και προπονητών, από τις οποίες είχαμε ουκ ολίγες. Φάνηκε και στο τέλος της ελληνικής προπόνησης στο Ηράκλειο, λίγο πριν αρχίσει αυτή των Σέρβων και έχουμε και το... ντοκουμέντο στο βίντεο.

Ο Μάρκο Σιμόνοβιτς μπορεί να μην είχε τέτοιου είδους σχέσεις με κάποιον από τους διεθνείς, από την άλλη όμως σέβεται την Ελλάδα και το ελληνικό μπάσκετ και ήταν κάτι που φάνηκε σε κάθε του λέξη. Όπως ξέρει και πως αγωνίζονται οι Έλληνες παίκτες.

«Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Μάλλον είναι πιο σημαντικό για τη δική μας ομάδα, γιατί η Ελλάδα είναι αήττητη, ενώ εμείς έχουμε μία ήττα. Είναι εξαιρετική ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες, που παίζουν πολύ καλά μαζί. Τους παρακολουθήσαμε λίγο στο βίντεο και περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το δικό μας παιχνίδι και να κερδίσουμε».

Για να πάρει αυτή τη νίκη η Σερβία, θα πρέπει να κάνει συγκεκριμένα πράγματα και ο Σιμόνοβιτς ξεκινά την αναφορά του από δύο παίκτες: "Αν θες να νικήσεις την Ελλάδα μέσα στην έδρα της θα πρέπει να παίξεις πολύ καλή άμυνα. Όλα ξεκινούν από τον Καλάθη και τον Σλούκα, αλλά συνολικά και οι δώδεκα παίκτες της ελληνικής ομάδας είναι εξαιρετικοί. Αν παίξουμε καλή άμυνα και βρούμε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό, αλλά και αν λειτουργήσουμε καλά στο σετ παιχνίδι, μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πάρουμε τη νίκη».

Η Σερβία θα παραταχθεί με ηχηρές απουσίες όπως του Τεόντοσιτς, του Μαριάνοβιτς, του Γιόκιτς, αλλά και σημαντικές επιστροφές, όπως του Μπογκντάνοβιτς και του Μπιέλιτσα: «Μας λείπουν και πάλι 3-4 πολύ καλοί παίκτες, αλλά έχουμε και πάλι μαζί μας τον Μπογκντάνοβιτς και τον Μπιέλιτσα, που είναι πολύτιμοι για μας. Ο πρώτος ήταν ο κορυφαίος γκαρντ στην Ευρώπη με τη Φενέρμπαχτσε και τα πήγε πολύ καλά και στο ΝΒΑ, ενώ ο δεύτερος είναι εδώ και χρόνια ένας από τους ηγέτες της Εθνικής. Χαίρομαι πολύ που είναι ξανά στην εθνική, θα μας βοηθήσουν πολύ».

Όσο για αυτό το ενίοτε ψυχοφθόρο για τους παίκτες θέματος, του να βρίσκονται ανάμεσα σε Εθνικές Ομάδες και συλλόγους ο αρχηγός της Σερβίας τόνισε: "Το θέμα με τα ‘παράθυρα’ είναι κάτι που δεν αφορά τους παίκτες. Εμείς θέλουμε πάντα να αγωνιζόμαστε και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Όλες οι ομάδες έχουν πάντα ελλείψεις και θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει. Όσοι όμως είναι διαθέσιμοι, προσπαθούν πάντα να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ