21.6 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Σιγκούνας στο basketa.gr: «Nα αγωνιστώ στην Α1 με το Περιστέρι»

Το Περιστέρι πέρασε και από την Λευκάδα, παίρνοντας ένα πολύ δύσκολο διπλό με 72-67 και παραμένει πρώτο και αήττητο στην βαθμολογία μετά από 6 αγωνιστικές.

Ανάμεσα στους κορυφαίους, όχι μόνο του αγώνα αλλά και της αγωνιστικής ήταν ο Αλέξανδρος Σιγκούνας. Ο 29χρονος Πάουερ Φόργουορντ μίλησε στο basketa.gr για το κλίμα και τους στόχους της ομάδας, τις ματιές στην Α1 με το Περιστέρι αλλά και για την παρουσία του Ανδρέα Πολέμη. Τέλος άφησε ένα μήνυμα για τον κόσμο του Περιστερίου.

Για το δύσκολο διπλό απέναντι στη Λευκάδα: «Γνωρίζαμε εξ αρχής ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι δύσκολο, απέναντι στο αξιόλογο σύνολο της Δόξας. Πιστεύω ότι είναι μια έδρα που λίγες ομάδες θα περάσουν.Η Δόξα είναι μια πολύ σοβαρή ομάδα με πολύ καλούς παίκτες και προπονητή. Γι'αυτό θεωρώ ότι η νίκη μας είναι μεγάλης σημασίας. Δεν θα ήθελα να σταθώ στην δική μου απόδοση, διότι κάθε νίκη που έχουμε κάνει, είναι νίκη ομάδας. Ιδιαίτερα σε αυτό το παιχνίδι όπου ήμασταν άστοχοι έξω από την γραμμή του τριπόντου, καταφέραμε και πήραμε το ροζ φύλλο αγώνα διότι όποιος έμπαινε στο παρκέ έδωσε το 100% στο κομμάτι της άμυνας. Η ομάδα διαθέτει εξαιρετικούς παίκτες με ποιότητα και σε κάθε αγώνα θα βρίσκει την λύση στην επίθεση. Τις νίκες όμως θα μας τις δίνει η άμυνα,όπως και στο παιχνίδι εναντίον της Δόξας Λευκάδας».  

Για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα: «Το κλίμα που επικρατεί είναι εξαιρετικό. Είναι το ίδιο κλίμα από τότε που ξεκινήσαμε,για να πω την αλήθεια. Γίναμε από την αρχή μια καλή παρέα, απόλυτα συνειδητοποιημένη για τον στόχο της ομάδας που δεν είναι άλλος από την άνοδο στην Α1 . Σαφώς και υπάρχει αισιοδοξία, μένουμε όμως απόλυτα συγκεντρωμένοι και πάνω από όλα προσγειωμένοι. Κοιτάμε ένα ένα κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και έτσι πορευόμαστε».

Αν υπάρχει παραπάνω πίεση λόγω του αήττητου: «Η αλήθεια είναι πως υπάρχει πίεση. Σε κάθε σύνολο που θέτει υψηλούς στόχους υπάρχει πίεση. Το μυστικό είναι η σωστή διαχείριση της πίεσης και η ομάδα διαθέτει πολύ έμπειρους παίκτες, που έχουν βρεθεί σε ανάλογες καταστάσεις με υψηλές απαιτήσεις. Πολύ σημαντικό επίσης και το κομμάτι της Διοίκησης μαζί με τους προπονητές,που μας έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη».

Εάν ''βλέπει'' να αγωνίζεται στην Α1 με το Περιστέρι: «Ήταν ένας από τους λόγους που αποφάσισα να αγωνιστώ φέτος στο Περιστέρι. Μιλάμε για ένα ιστορικό σωματείο,μια Διοίκηση σοβαρή,με στόχους και όραμα. Κακά τα ψέματα ας μην κοιτάμε μόνο το 6/6 που έχουμε μέχρι τώρα . Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι από πίσω, που τρέχουν όλη μέρα για να μας παρέχουν τα πάντα .Για να μην μας λείψει τίποτα. Θα ήμουν ανόητος λοιπόν, εάν δεν είχα στόχο να παίξω με την φανέλα του Περιστερίου και στην Α1».

Για την παρουσία του Ανδρέα Πολέμη στην ομάδα:  «Ο Κ.Πολέμης με την παρουσία του στην ομάδα , διαβεβαιώνει το πόσο σοβαρό σωματείο είναι το Περιστέρι. Από την πρώτη μέρα είναι κοντά μας όσο περισσότερο μπορεί. Είναι ένας άνθρωπος φερέγγυος και πραγματικός επαγγελματίας. Θεωρώ ότι είμαστε τυχεροί που τον έχουμε κοντά μας φέτος και στο μέλλον είμαι σίγουρος ότι θα συμβάλλει όλο και περισσότερο στην προσπάθεια της ομάδας για την επίτευξη των στόχων της».

Για την προετοιμασία του επόμενου αγώνα με την Καρδίτσα: «Η προετοιμασία για την επόμενη αγωνιστική είναι έντονη,όπως και κάθε εβδομάδα άλλωστε. Είμαστε μια ομάδα που σεβόμαστε κάθε αντίπαλο και πάνω από όλα σεβόμαστε τους ίδιους μας τους εαυτούς και την δουλειά που κάνουμε κάθε μέρα στο παρκέ. Για εμάς δεν υπάρχει χαλάρωση και αντιμετωπίζουμε το κάθε ματς με την ίδια σοβαρότητα. Έτσι για το επόμενο παιχνίδι το ερχόμενο Σάββατο με την Καρδίτσα,θα δουλέψουμε σκληρά για να παρουσιαστούμε έτοιμοι και να πάρουμε το έβδομο ροζ φύλλο αγώνα».

Τέλος, το μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας:  «Ένα ευχαριστώ είναι πολύ λίγο μπροστά σε αυτό που μας προσφέρει ο κόσμος μας. Πραγματικά αντλούμε τεράστια δύναμη από την παρουσία τους και την στήριξη τους και χαίρομαι που τους ανταμείβουμε με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα. Όπως ξεκινήσαμε όλοι ΜΑΖΙ,έτσι θα πάμε και μέχρι το τέλος. Όλοι ΜΑΖΙ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ