26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Σιγκούνας στο Basketa.gr: “Είμαστε για πιο ψηλά”

Το Ρέθυμνο πάλευε αυτή την εκτός έδρας νίκη από την αρχή του πρωταθλήματος και τελικά ήρθε την κατάλληλη στιγμή στο Λαύριο και μάλιστα με μεγάλη εμφάνιση και επικράτηση στην παράταση.

Ο Αλέξανδρος Σιγκούνας από τους πρωταγωνιστές της μεγάλης νίκης, ήταν από τους πιο καθοριστικούς παίκτες των Κρητικών για το "διπλό" και όπως εξομολογείται στο Basketa.gr ακόμα και όταν έχασε δύο βολές προς το φινάλε δεν φοβήθηκε στο ελάχιστο.

"Μπορεί να ακούγεται κάπως επειδή το λέω μετά από νίκη, αλλά ειλικρινά σας μιλάω ακόμα και τη στιγμή που το Λαύριο μας έφτασε και πέρασε μπροστά στο σκορ λίγα λεπτά πριν το τέλος, δεν φοβηθήκαμε ότι θα χάναμε ένα ακόμα παιχνίδι με ανατροπή. Είχαμε μια σιγουριά, που είχε ξεκινήσει από την αρχή της εβδομάδας, την προπόνηση της Δευτέρας.

Εκεί μας είπε για πρώτη φορά ο προπονητής μας, ο Βαγγέλης Ζιάγκος: "Το Σάββατο πάμε στο Λαύριο για να νικήσουμε".  Δεν ήταν λόγια της στιγμής ή απλά ψυχολογίας, το πιστεύαμε όλοι πολύ απλά γιατί βλέπαμε πράγματα στην προπόνηση που βγαίνουν αλλά και στους τελευταίους αγώνες παρά τις ήττες στο φινάλε" λέει ο έμπειρος φόργουορντ που έχει...μαλλιάσει η γλώσσα του στο blog που διατηρεί στον ΕΣΑΚΕ να λέει συνέχεια ότι δεν μας αξίζει αυτή η θέση που έχουμε στη βαθμολογία.

"Ναι επιμένω και σας το ξαναλέω τώρα και ας γίνομαι...γραφικός από την επανάληψη. Είναι πλασματική η θέση μας και μπορούσαμε να έχουμε 2-3 νίκες ακόμα και να παλεύουμε για είσοδο στα πλέι-οφ και όχι να δίνουμε μάχη για τη σωτηρία, Πάντως τώρα το παρελθόν είναι πίσω μας, κοιτάμε το παρόν και σε αυτό ήρθε μια μεγάλη νίκη που αποκτά για μας διπλή αξία μετά την ήττα του Κολοσσού από τον Χολαργό".

Με τον Αρη (ιδιαίτερα) αλλά και με τον ΠΑΟΚ αμφότερα τα παιχνίδια στην Κρήτη οι Ρεθυμνιώτες έδειχναν να τα ελέγχουν όμως τα έχασαν στο τέλος με ανατροπή και αυτό με τον Αρη μέσα από τα χέρια τους.

"Αυτό ήταν που μας τρέλαινε ότι ενώ κάναμε καλό παιχνίδι, δεν είχαμε τη διάρκεια που έπρεπε για 40 λεπτά και τα λάθη που θα κάναμε σε κάποια σημεία θα ήταν τελικά καθοριστικά για την εξέλιξη του αγώνα.

Εκεί ακριβώς εστιάσαμε, βλέποντας και πολύ βίντεο πριν τον αγώνα με το Λαύριο. Το σημαντικό είναι ότι όλοι, μα όλοι, κάναμε την ατομική αυτοκριτική μας και μετά του συνόλου και παραδεχτήκαμε ότι φταίμε αποκλειστικά εμείς για το πως έχουμε χάσει κάποια παιχνίδια. Τα βάλαμε κάτω και είπαμε ότι θα πρέπει να αυξήσουμε στο μέγιστο το βαθμό συγκέντρωσης ατομικά ο καθένας για να γίνει και συνολικά και πραγματικά στο Λαύριο για 45 λεπτά δεν χάσαμε ποτέ τον έλεγχο του αγώνα ακόμα και όταν χάθηκε μια διαφορά 9-10 πόντων που είχαμε πάρει" τονίζει ο άσος του Ρεθύμνου που είδε και αυτός την ομάδα του να έχει στο συγκεκριμένο αγώνα τουλάχιστον πέντε πρωταγωνιστές στο σκοράρισμα με (Μπάρτ 21π., Χϊκι 19, Κλαντον 16, Σιγκούνας 14, Ντάνιελς 12) και όχι μόνο.

"Ναι ίσως πρώτη φορά παίξαμε τόσο ομαδικά, αλλά δεν είναι τυχαίο, Αρχίζει και βγαίνει η χημεία που έχουμε ως ομάδα με τον Αντονι (Χίκι) να προσαρμόζεται απόλυτα στην επιστροφή του στην ομάδα, τον Κίθ (Κλάντον) να ανεβάζει συνέχεια στροφές και φυσικά τον Στήβ (Μπάρτ) να παίρνει και πάλι τα μεγάλα σουτ. Ομως δεν είναι μόνο οι παίκτες που σκοράρουν, γιατί παίζει ρόλο και η άμυνα σε κάθε φάση. Οταν έχεις αλλαγές ξένων όπως εμείς, ένας επιπλέον τραυματισμός και ένα στραβό αποτέλεσμα μπορεί να σε αποπροσανατολίσει. Πλέον έχουμε βρει την ομοιογένεια που θέλαμε και θα το δείτε και στη συνέχεια ότι θα πάμε ακόμα καλύτερα και δεν πιστεύω ότι θα κινδυνέψουμε".

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος τα έχει δει...όλα αυτούς τους λίγους μήνες που είναι στο Ρέθυμνο αλλά μιλάει πάντα με τα καλύτερα λόγια για τους παίκτες του ακόμα και στα δύσκολα. Τι τους είπε όμως μετά από μια τέτοια νίκη στα αποδυτήρια ;

"Δεν ξέρω !" λέει με απόλυτη ειλικρίνεια ο Αλέξανδρος και εξηγεί: "Δεν ήμουν στα αποδυτήρια μετά τον αγώνα γιατί μιλούσα στην τηλεόραση !  Σίγουρα όμως μας έδωσε πολλά μπράβο και θα εξήρε την προσπάθειά μας. Ξέρετε γνωρίζω τι θα μας είπε, γιατί τον έχουμε δει από την πρώτη στιγμή πως είναι δίπλα μας. 

Είναι αλήθεια ότι τον έχουμε...βγάλει και από τα ρούχα του αφού εκ των πραγμάτων ο ρόλος του προπονητή είναι ο πιο αγχώδης και το καταλαβαίνω. Δεν μπορεί να μπει να παίξει. Θεωρώ ότι σε αυτό το παιχνίδι τον αποζημιώσαμε και τον κάναμε υπερήφανο. Ξέρετε καλά ότι το μπάσκετ είναι ένα άθλημα όπως όλα όπου χρειάζεται και λίγη τύχη και εμείς με τη δουλειά μας προσπαθούμε να περιορίζουμε το ποσοστό της που θα χρειαστούμε. Αλλά είπαμε ένα άσχημο αποτέλεσμα, ένας τραυματισμός μπορεί να σε πάρει από κάτω.

Εμάς δεν μας πήρε και αυτό ήταν το μυστικό μας, ότι δεν χάσαμε την αυτοπεποίθησή μας μετά από ήττες που μας πλήγωσαν με τον τρόπο που ήρθαν".

Οσο για το που θα κριθεί η σωτηρία, ο άσος του Ρεθύμνου είναι κατηγορηματικός: "Οπως δείχνει μπορεί να αρκούν και οι 6 νίκες και εκεί νομίζω ότι θα είναι το όριο, αλλά ας φτάσουμε εμείς τις 7 όσο πιο γρήγορα μπορούμε και μετά βλέπουμε. Μιλάμε για το ποιοτικότερο πρωτάθλημα τουλάχιστον της τελευταίας δεκαετίας. Προσέξτε έχουμε δύο νεοφώτιστους, το Περιστέρι που έχει χάσει μόνο από τους μεγάλους (ΠΑΟ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) και το Χολαργό, όπως και τον νεοσύστατο Ηφαιστο Λήμνου και με τις τρεις αυτές ομάδες να βρίσκονται σε τροχιά πλέι οφ, οκτάδας και πιο πάνω !

Αυτό τα λέει όλα, για τη δυσκολία του εφετινού πρωταθλήματος"

Εχοντας κάνει το αγροτικό του σε τόσες πόλεις της περιφέρειας αυτά τα χρόνια ο Αλέξανδρος Σιγκούνας χωρίς δεύτερη σκέψη βάζει πολύ ψηλά το Ρέθυμνο στο οποίο θα ζούσε άνετα.

"Μιλάμε για μια πόλη που θα μπορούσε να λειτουργεί ακόμα και ως ξεχωριστό κρατίδιο, μια χώρα δική της" λέει γελώντας και συνεχίζει: "Πανέμορφη πόλη, ένα υπέροχο τοπίο περιτριγυρισμένο από θάλασσα, μια πρωτοφανή φιλοξενία των ανθρώπων της. Τουρισμό έχει όλο το χρόνο και μέχρι τέλη Οκτωβρίου δεν φεύγουν με τίποτε οι ξένοι, ενώ απέχεις μόλις 40 λεπτά από μια από τις καλύτερες παραλίες του κόσμου την Ελούντα.

Ομως και το Ρέθυμνο είναι πρότυπο εδώ και μια δεκαετία στο πως λειτουργεί ως ομάδα από τη διοίκηση μέχρι και τον τελευταίο άνθρωπο και δεν του αξίζει αυτή η βαθμολογική ταλαιπωρία. Ενα δείγμα αυτό που λέμε πως σκέφτονται οι διοικούντες είναι η πολύ σωστή απόφαση να παραμείνει στην ομάδα ο Σταυρός Μονεμβασιώτης που είχε ξεκινήσει ως πρώτος προπονητής αλλά δεν ήταν δυνατόν ένα άτυχο τρίμηνο στο οποίο έφταιγαν περισσότερο οι παίκτες να διαγραφεί μια δεκαετή μεγάλη προσφορά του στο σύλλογο. 

Χαίρομαι που έμεινε, όσο και αν του ήταν λίγο δύσκολο στην αρχή, αλλά νομίζω τον βοηθήσαμε και εμείς οι παίκτες να καταλάβει ότι δεν τρέχει τίποτε".

Κλείνοντας ζητήσαμε από τον Αλέξανδρο Σιγκούνα να κάνει και μια αναφορά στην περσινή του ομάδα (Περιστέρι) που εντυπωσιάζει:

"Δεν μου κάνει την παραμικρή εντύπωση. Δουλεύουν απίστευτα μεθοδικά και σκληρά και το βασικότερο δίνουν βάση στην παραγωγική διαδικασία με τον πρόεδρο τον κ.Φίλιππο Κώτση να επενδύει πολλά στα παιδικοεφηβικά και στις ακαδημίες με στόχο να ανεβάσει παίκτες μελλοντικά στην αντρική ομάδα. Είναι ομάδα που έχει βάλει γερά θεμέλια και εκμεταλλεύεται το ταλέντο των Ελλήνων παικτών. Σε μια χώρα μπασκετομάνα, όπου ταλέντα υπάρχουν αλλά συνήθως χάνονται. 

Το Περιστέρι δείχνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του στους Ελληνες παίκτες και το όφελος μελλοντικά θα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Κρατάω επαφή με τα παιδιά και με ανθρώπους εκεί και χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτούς".

 

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ