23.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Σημαντικές συμμετοχές στη διεθνή ημερίδα του Προμηθέα (pics)

Σπουδαία ονόματα θα δώσουν το παρών στην 1η διεθνή ημερίδα για το μπάσκετ, που θα διοργανώσει ο Προμηθέας στην Πάτρα υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Στο 1st Patras International Basketball Gathering, το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο 21/04 στη συνεδριακή αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, θα δώσουν μεταξύ άλλων το παρών και θα αναλύσουν το εξειδικευμένο αγωνιστικό πρόγραμμά τους και το μοντέλο λειτουργίας τους ο Ερυθρός Αστέρας, η Βίρτους Μπολόνια και η ιταλική ακαδημία Στελατζούρα, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Η ανακοίνωση: «Το «παρών» στον νεοσύστατο θεσμό του Patras International Basketball Gathering θα δώσει ο Ερυθρός Αστέρας Βελιγραδίου, η ακαδημία του οποίου αποτελεί διαχρονικά ένα από τα καλύτερα αναπτυξιακά προγράμματα της Ευρώπης. Ο εκπρόσωπος της ομάδας, Aleksandar Zmijanjac, είναι υπεύθυνος συντονισμού για τις ομάδες U14, U15, U16, U18 του Ερυθρού Αστέρα, έχοντας κατακτήσει μεταξύ άλλων την «Ευρωλίγκα των μικρών» στο Μιλάνο το 2014 και αθροιστικά 43 τρόπαια στα πρωταθλήματα που διοργανώνει η ομοσπονδία της Σερβίας. Ο Aleksandar, απόφοιτος του Salem International University (USA) και με παρουσία στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ (Indiana Pacers), θα δώσει διάλεξη σχετικά με τα Κριτήρια επιλογής παιδιών για συμμετοχή σε εξειδικευμένο αθλητικό πρόγραμμα, παρουσιάζοντας παράλληλα το αναπτυξιακό πρόγραμμα του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου.

Το «παρών» στον νεοσύστατο θεσμό του Patras International Basketball Gathering θα δώσει η Βίρτους Μπολόνια, που αποτελεί τον παλαιότερο σύλλογό της Lega Basket Serie A και έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων, 15 πρωταθλήματα Ιταλίας, 8 κύπελλα και 1 Supercup. Ο εκπρόσωπος της ομάδας, Federico Vecchi, τεχνικός διευθυντής ακαδημιών της Βίρτους Μπολόνια και head coach των ομάδων U20-U18 (με την οποία στέφθηκε πρωταθλητής το 2017), θα αναπτύξει το θέμα «Η ένταξη του νέου αθλητή στην αντρική ομάδα», ενώ παράλληλα θα παρουσιάσει το μοντέλο λειτουργίας της Βίρτους Μπολόνια. Ο Federico, μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει assistant coach της Εθνικής Ιταλίας U16 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2015 στο Κάουνας, ενώ από το 2008 διδάσκει στη σχολή προπονητών της Ιταλικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης».

Το «παρών» στον νεοσύστατο θεσμό του Patras International Basketball Gathering θα δώσει και η Stellazzurra Basketball Academy, η πρότυπη ακαδημία μπάσκετ που εδράζεται στη Ρώμη και υλοποιεί ένα σύνθετο και απαιτητικό αναπτυξιακό πρόγραμμα, με παιδιά που προέρχονται από κάθε γωνιά του πλανήτη (Σερβία, Ισλανδία, Βραζιλία, Σενεγάλη, Χιλή, Μαρόκο κ.ά.). Ο Giacomo Rossi, επί 8 έτη γενικός διευθυντής της Stellazzurra Basketball Academy, θα αναπτύξει το θέμα «Ηλικιακή εξέλιξη και βελτιστοποίηση σωματικών και πνευματικών δεξιοτήτων», ενώ παράλληλα θα παρουσιάσει το μοντέλο λειτουργίας της ιταλικής ομάδας. Ο Giacomo έχει πλούσια εμπειρία στον χώρο, καθώς μεταξύ άλλων έχει εργαστεί για το Basketball Without Borders σε συνεργασία με το NBA και τη FIBA, για το Adidas Next Generation, για το Kobe Bryant Elitè Camp, ενώ έχει συνεργασία με αρκετά κολέγια της Division 1 του NCAA».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ