21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Σημαντικές οικονομικές αλλαγές στην Ευρωλίγκα

Αποφάσεις για να προσπαθήσουν να προστατέψουν τον ανταγωνισμό πήραν στην Ευρωλίγκα.

Οι πιο σημαντικές αποφάσεις βέβαια αφορούσαν τις εγχώριες λίγκες και γι' αυτόν τον λόγο έχει ξεσπάσει ο σχετικός «πόλεμος» με πολλές ανακοινώσεις εναντίον της διοργανώτριας Αρχής που μοιάζει να υποτιμά τα πρωταθλήματα.

Στο οικονομικό σκέλος, όποιες ομάδες καθυστερούν για χρονικό διάστημα 30 ημερών να πληρώσουν τους αθλητές τους, θα μπαίνουν σε επιτήρηση για χρονικό διάστημα δύο μηνών (60 ημερών). Αν εντός αυτού δεν καλύπτουν τα οφειλόμενα, τότε θα ξεκινάει πειθαρχική διαδικασία από την Ευρωλίγκα.

Την ίδια στιγμή, θα απαγορεύεται να μπαίνει μία ομάδα στη διοργάνωση έχοντας ήδη χρέη. Αν δεν τακτοποιεί άμεσα τις οφειλές τότε δεν θα μπορεί να δηλώσει τους παίκτες της κι εφόσον συνεχίζει να μην υπακούει, τότε θα υπάρχει το ενδεχόμενο ακόμα και αποβολής της από τη διοργάνωση.

Ένα ακόμα οικονομικό ζήτημα που αποφασίστηκε αφορά το Financial Fair Play, το οποίο όμως δεν θα ξεκινήσει άμεσα όπως το πρώτο μέτρο. Από τη σεζόν 2022/23 οι ιδιοκτήτες των ομάδων θα μπορούν να αυξάνουν το μπάτζετ μέχρι το 40% από τη δική τους περιουσία και χωρίς τα χρήματα να αυξάνονται από έσοδα της ομάδας, αλλά σε καμία περίπτωση περισσότερο από 40%.

Αν το ξεπερνούν, τότε θα πληρώνουν ένα πρόστιμο στη διοργανώτρια Αρχή κι αυτό θα μοιράζεται στις ομάδες που τήρησαν τους κανονισμούς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ