21.4 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Σημαδεμένος εκτελεστής! (vids)

Ο Μάνι Χάρις πήρε το όνομά του από τον Μάνι Ριμπέρα. Τον κολλητό φίλο του Τόνι Μοντάνα (Αλ Πατσίνο) στη θρυλική ταινία του Μπράιαν Ντε Πάλμα "Σημαδεμένος". Του το έδωσε ο πατέρας του. Λογικό. Διότι με το κανονικό του όνομα, Κορπεριέιλ, θα έπρεπε να... στραμπουλάς τη γλώσσα σου κάθε φορά που θα ήθελες να τον φωνάξεις. Σημαδιακό επίσης. Διότι, όσο δεινός εκτελεστής ήταν ο Μάνι Ριμπέρα στον υπόκοσμο του Μαϊάμι, άλλο τόσο δεινός ως εκτελεστής αποδείχθηκε και ο Μάνι Χάρις στα γήπεδα του μπάσκετ.

Η ΑΕΚ ήξερε τι έπαιρνε τον περασμένο Αύγουστο. Ο θόρυβος που έκανε στο NCAA φορώντας τη φανέλα του Μίτσιγκαν και το πέρασμά του από το ΝΒΑ, όπου αγωνίστηκε με τους Καβαλίερς και τους Λέικερς, ήταν εχέγγυα της ποιότητάς του. Το σοβαρό ενδιαφέρον που επέδειξε ο Παναθηναϊκός της Ευρωλίγκας (πριν τελικά καταλήξει στον Λοτζέσκι) πρόσφερε μία ακόμα ένδειξη ότι η ΑΕΚ έκανε καλά και που τον πήρε και που τον περίμενε ένα μήνα να γυρίσει από την Κίνα. Ο Μάνι Χάρις την αποζημίωσε, βγάζοντας και με το παραπάνω τα λεφτά του.

Μέχρι στιγμής η ΑΕΚ έχει παίξει τέσσερις τελικούς. Έναν κανονικό και άλλους τρεις που έμοιαζαν με τελικούς, υπό την έννοια ότι δεν είχαν αύριο. Η ήττα θα έβγαζε την ομάδα έξω τη διοργάνωση όπου μετείχε και από το στόχο της. Τους κέρδισε και τους τέσσερις. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μάνι Χάρις. Και στους τέσσερις.

-Στον ημιτελικό του Κυπέλλου τον περασμένο Νοέμβριο σκόραρε 20 πόντους στην άμυνα του Παναθηναϊκού, μάζεψε 6 ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ, έβαλε όλα τα κρίσιμα σουτ στην τελευταία περίοδο και υπέγραψε την πρόκριση στον τελικό.

-Σε έναν τελικό, στον οποίον η ΑΕΚ δεν θα κέρδιζε ποτέ χωρίς αυτόν. Ήταν και πάλι ο πρώτος σκόρερ της βάζοντας 17 πόντους στην άμυνα του Ολυμπιακού και παίρνοντας όλα τα δύσκολα σουτ στο τέλος. Αποκορύφωμα το καλάθι που πέτυχε 14'' πριν από το τέλος "κλειδώνοντας" τη νίκη και το τρόπαιο.

-Στον τελευταίο αγώνα της κανονικής περιόδου του BCL με την Μπαϊρόιτ στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ περνούσε μόνο με νίκη κι ο Μάνι Χάρις ήταν ξανά εκεί κάνοντας τα πάντα. Λίγο έλειψε να σημειώσει τριπλ νταμπλ με 23 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ, πρωταγωνίστησε στην ανατροπή που έκανε η Ένωση στην τελευταία περίοδο και άνοιξε το δρόμο στους Βασιλόπουλο και Σάκοτα να βάλουν τα τρίποντα, με τα οποία ήρθε η νίκη.

-Για τον αγώνα με τη Νίμπουρκ την Τετάρτη το βράδυ στην Τσεχία δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Είναι φρέσκα και άλλωστε τα είπε όλα ο ίδιος ο Μάνι Χάρις με τους 28 πόντους που σκόραρε στο δεύτερο ημίχρονο και τους 36 συνολικά με 12/22 σουτ εντός παιδιάς. Μια εμφάνιση από άλλον πλανήτη, που συνδεύτηκε από νέο ρεκόρ, άσχετα αν στο τέλος του έκλεψε τη δόξα ο Κέβιν Πάντερ με το τρίποντο της πρόκρισης.

Το Basketball Champions League, πάντως, είναι η διοργάνωση, στην οποία ο Χάρις αφήνει φέτος ανεξίτηλα χαραγμένα τα σημάδια του. Είναι μέχρι στιγμής ο τρίτος σκόρερ της με 18,3 πόντους ανά αγώνα, ο τρίτος "κλέφτης" με 2,1 κλεψίματα ανά αγώνα και έχει την τέταρτη καλύτερη επίδοση στη λίστα efficiency (18,6), που ουσιαστικά αναδεικνύει πόσο πολύτιμος είναι ο κάθε παίκτης στις ομάδες. Είναι επίσης ο πρώτος σκόρερ (18,3π.), ριμπάουντερ (5,4ρ.), "κλέφτης" (2,1) της ΑΕΚ στη διοργάνωση και δεύτερος πασέρ (2,9ασ.) πίσω από τον Μάικ Γκριν! 

Και, προφανώς, έπεται συνέχεια...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ