24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Σε live streaming o Ηρακλής και τα σενάρια πρόκρισης (vid)

Τον τρίτο αγώνα του στο FIBA Europe Cup δίνει το μεσημέρι της Παρασκευής (29/01, 13.00) ο Ηρακλής, αντιμετωπίζοντας στη «φούσκα» του Ντεν Μπος της Ολλανδίας τη Μονς.

Ο «Γηραιός» έχει κάνει μέχρι στιγμής το «δύο στα δύο» στον όμιλό του, κερδίζοντας κατά σειρά την Κόρμεντ και τη Ρέτζιο Εμίλια. Εφόσον νικήσει και στο τρίτο παιχνίδι του στη «Maasport Arena», τότε θα εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16». Ωστόσο, μπορεί να τα καταφέρει και σε περίπτωση ήττας, αρκεί…

-Εάν χάσει και ταυτόχρονα η Ρέτζιο Εμίλια ηττηθεί από την Κόρμεντ, τότε θα τερματίσει δεύτερος.
-Εάν χάσει μέχρι και με διαφορά 2π. και ταυτόχρονα η Ρέτζιο Εμίλια κερδίσει, τότε θα τερματίσει πρώτος.
-Εάν χάσει από 3-7 πόντους και ταυτόχρονα η Ρέτζιο Εμίλια κερδίσει, τότε θα τερματίσει δεύτερος.

Στην επόμενη φάση προκρίνονται οι πρώτες δύο ομάδες κάθε ομίλου, καθώς και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες. Εάν οι Θεσσαλονικείς χάσουν με διαφορά μεγαλύτερη των 8π. και η Ρέτζιο Εμίλια κερδίσει την Κόρμεντ, τότε θα μείνουν στην τρίτη θέση και θα αποκλειστούν από τη συνέχεια.

Το πρόγραμμα (29/01):
13.00 Μονς-Ηρακλής
16.00 Κόρμεντ-Ρέτζιο Εμίλια

Η βαθμολογία (Σε 2 αγώνες):
1. Ηρακλής 4 (2-0)
2. Ρέτζιο Εμίλια 3 (1-1)
3. Μονς 3 (1-1)
4. Κόρμεντ 2 (0-2)

https://www.youtube.com/watch?v=yWfI_Dfk0ms

https://www.youtube.com/watch?v=n7ios7f_jpI

Το ρόστερ των Βέλγων χαρακτηρίζεται από το αμερικανικό στοιχείο, με «πρώτα βιολιά» τον γκαρντ Τζιμπρίλ Ντούραμ και το φόργουορντ/σέντερ Σκάιλαρ Σπένσερ. Πολύ καλός είναι και ο έτερος των γκαρντ, Άρικ Σμιθ, όπως και ο φόργουορντ Όστιν Μπαρνς, ο Βόσνιος ψηλός Αμίρ Πενάβα και ο πιο έμπειρος Αμερικανός, Τζάστιν Κέιτζ. Ο πιο γνωστός Βέλγος είναι ο Άντονι Λαμπό. Προπονητής τους είναι ο Βόσνιος  Βέντραν Μπόσνιτς, που είναι και ομοσπονδιακός στη χώρα του.

Η Μονς ήταν πέρυσι στη 2η θέση του βελγικού πρωταθλήματος, με ρεκόρ 12-5, όταν αυτό διακόπηκε το Μάρτιο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Φέτος παραμένει αήττητη, με 7-0, και είναι πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα. Ιδρύθηκε το 1959 και εδρεύει στην ομώνυμη πόλη, στην περιοχή της Βαλλωνίας, 100 χιλιάδων κατοίκων. Κατέκτησε το Κύπελλο Βελγίου το 2006 και το 2011, ενώ το 2011 ήταν φιναλίστ στο EuroChallenge Cup της FIBA.  

Ο Ηρακλής ολοκλήρωσε με προβλήματα την προετοιμασία τους, καθώς ο Στέργιος Καλύβας δεν είχε στη διάθεσή του κατά τη διάρκεια της προπόνησης το Σκάιλερ Μπόουλιν που ταλαιπωρείται από έντονες ενοχλήσεις στη μέση και τον Ολίβιερ Χάνλαν, ο οποίος είναι τραυματίας στον προσαγωγό. Αμφότεροι, πάντως, αναμένεται να… σφίξουν τα δόντια και να αγωνιστούν απέναντι στη Μονς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ