13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

“Σε 4-5 χρόνια θα ανακάμψουν οι ομάδες”!

Η οικονομική διάσταση της επιδημίας του κορωνοϊού δεν είναι διόλου αμελητέα. Και σε ό,τι αφορά το μπάσκετ, η διακοπή των διοργανώσεων θα προκαλέσει σημαντικές ζημιές στα ταμεία των ομάδων. Πόσο μάλλον αν αυτή η διακοπή γίνει οριστική.

Ο πρόεδρος της Στρασμπούρ και αντιπρόεδρος της γαλλικής λίγκας Μαρσιάλ Μπελόν προσπάθησε να ποσοτικοποιήσει αυτή τη ζημιά μετά από ερώτηση που δέχθηκε από την εφημερίδα Equipe, στην οποία έδωσε συνέντευξη. Οι εκτιμήσεις του έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και-δυστυχώς-δεν δικαιολογούν αισιοδοξία:

"Η περιφέρεια ζήτησε από όλα τα κλαμπ που ανήκουν σε αυτή να ποσοτικοποιήσουμε τις ζημιές μας. Η Στρασμπούρ έχει να δώσει ακόμα έξι εντός έδρας παιχνίδια ως το τέλος της κανονικής περιόδου. Αν πρέπει να αποζημιώσουμε πλήρως τους φιλάθλους και τους χορηγούς, η ζημιά θα μπορούσε να φτάσει κατά μέσο όρο σε ένα ποσό 250.000 Ευρώ ανά αγώνα! Τα μισά από αυτά αφορούν απώλεια εσόδων από χορηγούς και τα άλλα μισά από εισιτήρια, διαφήμιση στη φανέλα, διαφημιστικές πινακίδες στο γήπεδο και άλλες εμπορικές δραστηριότητες. Γι' αυτά τα έξι παιχνίδια, η συνολική ζημιά μπορεί να ανέλθει στο 20% του φετινού μας προϋπολογισμού, που αγγίζει τα 7,6 εκ. Ευρώ! Νομίζω ότι το ίδιο ισχύει πάνω κάτω για όλα τα κλαμπ".

Ο πρόεδρος της Στρασμπούρ δεν μάσησε τα λόγια του όσον αφορά τις συνέπειες που θα έχει αυτή η πανδημία στις ομάδες: "Οι ομάδες κινδυνεύουν. Θα χάσουν χρήματα. Θα χρειαστούν τέσσερα ή και πέντε χρόνια για να ανακάμψουν! Θα υπάρξει πριν και μετά, αλλά στο τέλος δεν έχω αμφιβολία ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ