27.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Σε πρώτο πλάνο ο ΜακΚόλουμ, προς Μπάμπεργκ ο Χίκμαν

Ο Ιούλιος αναμένεται "καυτός" για τα μεταγραφικά ζητήματα του Ολυμπιακού, που έχει ανοικτά μέτωπα στην περιφέρεια και φυσικά αναμένει στο ακουστικό του για τους Μπιρτς και Μιλουτίνοφ.

Οι "ερυθρόλευκοι" αναζητούν δύο παίκτες για την γραμμή των κοντών. Έναν στην θέση "1" και έναν για το "2-3". Παρά το γεγονός πως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος βρίσκεται στο Summer League που πραγματοποιείται στο Λας Βέγκας, έχει θέσει σε προτεραιότητα το όνομα του Έρικ ΜακΚόλουμ.  Η συνύπαρξη τους στον Πανιώνιο την σεζόν 2013-14 είναι "συν" στην περίπτωση του 29χρονου γκαρντ της Γαλατάσαραϊ, καθώς ο Έλληνας τεχνικός τον γνωρίζει καλά.

Η ικανότητα του στο σκοράρισμα είναι δεδομένη όπως και η ευχέρεια στην δημιουργία παιχνιδιού. Ωστόσο ο ΜακΚόλουμ υστερεί στην άμυνα, και γι' αυτό τον λόγο δεν τρελαίνει τόσο τον προπονητή του Ολυμπιακού. Παρόλα αυτά βρίσκεται στην κορυφή της λίστας και οι επαφές έχουν ήδη γίνει, με τους "ερυθρόλευκους" να ακολουθούν την πάγια τακτική τους και να του προτείνουν συμβόλαιο 1+1 έτους.

Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τον Ρίκι Χίκμαν, καθώς ο πρώην άσος της Αρμάνι Μιλάνο έχει δεχθεί παρόμοια πρόταση από τους Πειραιώτες. Για τον 31χρονο γκαρντ ενδιαφέρεται ζεστά και η Μπάμπεργκ, που του προσφέρει κλειστό διετές συμβόλαιο με υψηλές απολαβές, έχοντας το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις.

Όσον αφορά τον Έρικ Γκριν, εκεί η κατάσταση είναι ξεκάθαρη. Ο Ολυμπιακός πρέπει να ενημερώσει τον Αμερικανό μέχρι τις 15 Ιουλίου για τις προθέσεις του και να του πληρώσει την ρήτρα αποδέσμευσης που προβλέπεται ώστε να τον αφήσει ελεύθερο

Έχοντας τον ΜακΚόλουμ σε πρώτο πλάνο αλλά και τον Χίκμαν σε δεύτερο, οι "ερυθρόλευκοι" θα έχουν επαφές μέσω του Γιάννη Σφαιρόπουλου και με παίκτες από το Summer League, αναζητώντας την ιδανική λύση για την περιφέρεια. Βέβαια το ρίσκο της επιλογής παίκτη από το ΝΒΑ έχει να κάνει με την απειρία στα ευρωπαϊκά δεδομένα, που διαφέρουν κατά πολύ από τα αντίστοιχα των ΗΠΑ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ