18.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Σε πορεία ευθυγράμμισης ο Πανελευσινιακός

Ο Πανελευσινιακός αποτελεί ένα σύλλογο που δουλεύει μεθοδικά το άθλημα του μπάσκετμπολ, και έτσι μπαίνει σε μια νέα πορεία, θέλοντας να ευθυγραμμίσει την φιλοσοφία όλων των υποδομών με αυτή της αντρικής.

Εμπνευστής της μεθόδου "4 MOTION SPACING" είναι ο Λευτέρης Τσαουσίδης, ο οποίος σε συνεργασία με τον διευθυντή των υποδομών Μιχάλη Μαντζιώρη, θα προσπαθήσει να την περάσει σε όλο το φάσμα των υποδομών του συλλόγου.

Αναλυτικά:

Ο Πανελευσινιακός ΑΟΚ έχει αποδείξει πολλές φορές ότι είναι ένας σύλλογος που συνεχώς εξελίσσεται αναζητώντας πάντα το καλύτερο δυνατό, όχι μόνο για την αντρική του ομάδα αλλά και για τις υποδομές του.

Βασιζόμενος στη διοικητική σταθερότητα, που χρόνια τώρα διέπει τον σύλλογο αλλά και στη στήριξη και στην εμπιστοσύνη που δείχνει στους προπονητές που επιλέγει, αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση του προπονητή της ανδρικής ομάδας Λευτέρη Τσαουσίδη για ευθυγράμμιση της φιλοσοφίας όλων των υποδομών με αυτή της αντρικής ομάδας.

Ο coach Τσαουσίδης, πλέον και ως τεχνικός υπεύθυνος υποδομών της ομάδας, με την έγκριση και τη συνεργασία του διευθυντή των υποδομών Μιχάλη Μαντζιώρη, θα έχει την ευθύνη να περάσει την φιλοσοφία του σε όλο το οικοδόμημα των υποδομών. Είναι μια φιλοσοφία που ο ίδιος έχει εκπονήσει και δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια, μέσα από τις εμπειρίες του από το υψηλότερο επίπεδο και που ονομάζει "4 MOTION SPACING". Εξάλλου αυτή είναι η φιλοσοφία που χρησιμοποιεί στην αντρική ομάδα τα δύο τελευταία χρόνια που είναι προπονητής της αλλά και στα τμήματα υποδομών που προπονεί κάθε χρόνο. Η προσαρμογή αυτή στην κοινή γραμμή, θα γίνει κλιμακωτά ανάλογα με την ηλικία των παιδιών και λαμβάνοντας υπόψη το μπασκετικό επίπεδο και τον όγκο πληροφοριών που μπορεί να δεχτεί κάθε ηλικία-τμήμα.

Σε πρώτη φάση θα ενημερωθεί ο διευθυντής των ακαδημιών Μιχάλης Μαντζιώρης για τις τεχνικές λεπτομέρειες της φιλοσοφίας "4 MOTION SPACING" από τον τεχνικό υπεύθυνο Λευτέρη Τσαουσίδη και σε δεύτερη φάση από κοινού θα ενημερώσουν τους υπεύθυνους προπονητές των τμημάτων για την ‘’ύλη’’ που θα τρέξουν στην διάρκεια της χρονιάς αλλά και για τις γενικότερες αρχές και τους κανόνες της φιλοσοφίας.

Στόχος του όλου εγχειρήματος είναι η δημιουργία κοινής αγωνιστικής ταυτότητας όλου του συλλόγου (αντρική και υποδομές) μέσα από την οποία οι αθλητές, πέρα από την αναγκαία εκμάθηση των βασικών της ατομικής τους τεχνικής, να μπορούν να έχουν μια συνέχεια στην ατομική και ομαδική τους τακτική και μία ομαλή μετάβαση από τμήμα σε τμήμα. Έτσι, ανάλογα πάντα με το ταλέντο τους, θα μπορούν να εμπεδώνουν βασικές αρχές και κανόνες και μεγαλώνοντας να έχουν περισσότερες πιθανότητες να εντάσσονται στην αντρική ομάδα, αφού τακτικά τουλάχιστον θα είναι έτοιμοι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ