30.3 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Σε Περιστέρι και Πάτρα κρίνονται τα πλέι οφς

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών, το οποίο μπαίνει στην 27ης αγωνιστική του, στην οποία όπως φαίνεται θα πέσει...φως στην σειρά που θα έχουν οι ομάδες στα πλέι οφς. Ο Ηρακλής φιλοξενείται στην έδρα του Περιστερίου, το οποίο θα πανηγυρίζει το πρωτάθλημα, ενώ ο Χολαργός αγωνίζεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά με το Μαρούσι. Ωστόσο, το παιχνίδι που φαίνεται να παίζει καθοριστικό ρόλο, είναι αυτό ανάμεσα στον Απόλλωνα και την Καστοριά στην Πάτρα, παιχνίδι που θα κριθεί κατά μεγάλο ποσοστό η τέταρτη θέση.

Αναλυτικά τα παιχνίδια :

Α. Παπανδρέου 16.30 Περιστέρι-Ηρακλής Καρακατσούνης-Δεσλής-Καλογερόπουλος Λ. (Άκελ)

Πανηγυρική θα είναι η ατμόσφαιρα σήμερα (14/4) στο κλειστό της οδού Τζον Κένεντι, με το Περιστέρι να έχει την ευκαιρία να γιορτάσει μπροστά στον κόσμο του, την επιστροφή του στην Α1, και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Φυσικά η ομάδα του Νίκου Καραγιάννη θέλει τη νίκη ώστε να κυνηγήσει το καλύτερο ρεκόρ νικών για μια σεζόν, και θα προσπαθήσει να κάνει δικό του και αυτό το επίτευγμα. Ο Ηρακλής μετά το κομβικής σημασίας διπλό στην έδρα του Χολαργού, θέλει ακόμη ένα τέτοιο, περιμένοντας να έχει παράλληλα ευχάριστα νέα από την Πάτρα, όπου νίκη της Καστοριάς θα τον φέρει ακόμη πιο κοντά στην άνοδο.

Αγ. Θωμά 17.00 Μαρούσι-Χολαργός Μπίκας-Παπαθανασίου-Ορφανός Ι. (Ντάβαρης)

Το Μαρούσι επέστρεψε στις νίκες μετά το διπλό στο Δαϊς με αντίπαλο τον Δούκα, αλλά με το πρόγραμμα που έχει ως το φινάλε, θα χρειαστεί υπερβάσεις ώστε να μπορέσει αφενός να βγει από τα πλέι άουτ, και αφετέρου να αποκτήσει πλεονέκτημα έδρας. Αρχικά θα πρέπει να ξεκινήσει από το παιχνίδι με τον Χολαργό, ο οποίος μετά την εντός έδρας απώλεια από τον Ηρακλή δεν δείχνει να έχει διάθεση να αφήσει να πάει χαμένη η προσπάθεια τόσων αγωνιστικών, χάνοντας το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφς που θα ακολουθήσουν.

Τρίπολης 17.00 Αρκαδικός-Δόξα Λευκάδας Σκούτας-Ζακεστίδης-Καρακάσης (Βακαλόπουλος)

Ο Αρκαδικός εμφανίζεται πιο ισχυρός στην έδρα του, αλλά πλέον το μόνο που μπορεί να κάνει πλέον είναι να περιμένει τα πλέι άουτ, στα οποία θα εμφανιστεί με μειονέκτημα έδρας, αναμένοντας πλέον μόνο τον αντίπαλο που θα έχει να αντιμετωπίσει, με την βαθμολογική του θέση να μην αλλάζει. Η Δόξα από την πλευρά της θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητες της στο κυνήγι των πλέι οφς, και της Καστοριάς, και σίγουρα θα έχει μεγαλύτερο κίνητρο στην εν λόγω αναμέτρηση.

Αγιάς 17.00 Ερμής Αγιάς-Εθνικός Πουρσανίδης Κ.-Σιμητόπουλος-Τζίμα (Βαρνάς)

Σημαντικό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες, με τον Ερμή να θέλει να φτάσει στο 3/3 με τον Στέφανο Πέρκο στον πάγκο του, και να εξαργυρώσει το σπουδαίο διπλό στο Ψυχικό, στην προσπάθεια που κάνει για να αποφύγει την ζώνη των πλέι αουτ. Από την πλευρά του ο Εθνικός έχει μια από τις τελευταίες του ευκαιρίες να διεκδικήσει την πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα, που οδηγεί στα πλέι οφς.

Καρδίτσας 17.00 Καρδίτσα-Ψυχικό Ταρενίδης Στ.-Τσιαπλής-Ταρενίδης Κ. (Τέγα)

Ο ΑΣΚ αποτελεί την πιο φορμαρισμένη ομάδα των τελευταίων αγωνιστικών, έχοντας τρεις συνεχόμενες νίκες, με τις δυο να έρχονται μακριά από την Καρδίτσα. Έτσι, μετά τη νίκη στο κλειστό της Πυρκάλ επί του Αμύντα θέλει να συνεχίσει μια μια ακόμη νίκη, έχοντας απέναντι του το Ψυχικό, με το οποίο θα διεκδικήσουν και το +5 (είχαν ηττηθεί με 72-68 τον πρώτο γύρο), ώστε να έχουν και την διαφορά υπέρ τους, σε περίπτωση ισοβαθμίας, έχοντας ως πρώτο μέλημα το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι άουτ. Το Ψυχικό μετά τη εντός έδρας απώλεια, και έχοντας αμφίβολο τον Τσιώκο, αναζητεί μια νίκη ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με την άμεση παραμονή.

Παπάγου 17.00 Παπάγου-Αμύντας Θεονάς-Θεοδωρόπουλος-Τσαχάκης (Δούκας)

Από τρεις συνεχόμενες ήττες προέρχεται ο Παπάγου, ο οποίος έμπλεξε εκ νέου σε σενάρια πλέι άουτ, και σίγουρα έχει ως στόχο τον πλεονέκτημα έδρας σε αυτή τη διαδικασία. Καθοριστική σημασία στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα παίξει η συμμετοχή του Μελισσαράτου, ο οποίος έμεινε εκτός στην Καστοριά, ενώ ο Αμύντας μετά την εντός έδρας ήττα από την Καρδίτσα, δείχνει να χάνει το τρένο των πλέι οφς.

Περιβόλας 17.00 Απόλλων Π.-Καστοριά Τσαρούχα-Τσώνος-Σπυρόπουλος Σπ. (Θεοδωρόπουλος)

Καθοριστικό παιχνίδι αναφορικά με την θέση που θα πάρουν οι ομάδες στα πλέι οφς, με το συγκεκριμένο ζευγάρι να επηρεάζει όλη την διαδικασία της ανόδου. Ο Απόλλωνας μετά την μεγάλη προσπάθεια με το Περιστέρι, θέλει να κάνει δική του την τρίτη θέση, κερδίζοντας την Καστοριά και κυνηγώντας παράλληλα και το +8, έχοντας ηττηθεί με 87-80 τον πρώτο γύρο, και να έχει το πλεονέκτημα απέναντι στον Ηρακλή, με τον οποίο θέλει να ανταμώσει, έχοντας το 2-0 ως κάβα από το πρωτάθλημα. Η Καστοριά με την σειρά της, με νίκη θα κάνει δική της την τρίτη θέση, αλλάζοντας τα δεδομένα στην υπόθεση της ανόδου.

Κυριακή 15 Απριλίου

Νεάπολης 17.00 ΑΕ Λάρισας-Δούκας Ξενικάκης-Λόρτος-Παπαγερίδης (Αγορογιάννης)

Η  27η αγωνιστική ολοκληρώνεται με το αυριανό (15/4) παιχνίδι ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Δούκα στο κλειστό της Νεάπολης. Αν η ομάδα της Λάρισας φτάσει στη νίκη θα πάρει μαζί της και μαθηματικά τον Δούκα, ενώ αν η ομάδα του Γιάννη Γιαννόπουλου πάρει το διπλό, θα κρατήσει τις ελάχιστες ελπίδες της, έχοντας να φιλοξενήσει τον Αρκαδικό την ερχόμενη αγωνιστική.

Η Βαθμολογία (σε 26 αγώνες)

1.Περιστέρι 51 (25-1)
————————————
2.Χολαργός 47 (21-5)
3.Ηρακλής 46 (20-6)
4.Απόλλωνας Πατρών 43 (17-9)
5.ΑΣ Καστοριάς 42 (16-10)
————————————
6.Δόξα Λευκάδας 40 (14-12)  
7.Αμύντας 40 (14-12)
8.Εθνικός 40 (14-12)
9.Ψυχικό 38 (12-14)
10.Ερμής Αγιάς* 37 (12-14-1 μηδ) 
————————————
11.ΑΣ Καρδίτσας 36 (10-16)
12.ΑΣ Παπάγου 36 (10-16)
13.Μαρούσι 36 (10-16)
14.Αρκαδικός 33 (7-19)
————————————
15.Δούκας 29 (3-23)
16.ΑΕ Λάρισας 29 (3-23)

*Ο Ερμής Αγιάς έχει ένα μηδενισμό

photo credit : eurokinissi.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ