20.5 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Σε κλειστό κλαμπ Ντουράντ και Ουόριορς (pics)

Ιστορία έγραψε ο Κέβιν Ντουράντ, που κατέκτησε το φετινό πρωτάθλημα στο ΝΒΑ με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης των τελικών.

Ο 29χρονος φόργουορντ ψηφίστηκε για δεύτερη διαδοχική χρονιά MVP των τελικών, κάτι που το έχουν καταφέρει στο παρελθόν μόλις πέντε παίκτες, ο Λεμπρόν Τζέιμς, ο Κόμπι Μπράιαντ, ο Σακίλ Ο’ Νιλ, ο Μάικλ Τζόρνταν και ο Χακίμ Ολάζουον. Η απονομή του σχετικού τροπαίου, στην «Quicken Loans Arena» μετά το τέλος του τέταρτου τελικού κόντρα στους Κλίβελαντ Καβαλίερς, έγινε από το θρύλο του ΝΒΑ Μπιλ Ράσελ, το εν λόγω βραβείο άλλωστε φέρει το όνομά του.

Οι «πολεμιστές», από την πλευρά τους, μπήκαν στο εξίσου κλειστό κλαμπ των ομάδων με πολλαπλούς τίτλους σε διάστημα τεσσάρων ετών, κάτι που έχουν πετύχει στο παρελθόν μόνο οι Μπόστον Σέλτικς, οι Λος Άντζελες Λέικερς και οι Σικάγο Μπουλς. Παράλληλα, ισοφάρισαν τους «ταύρους» στους πολυνίκεις με έξι κατακτήσεις, με τους «λιμνανθρώπους» να έχουν 16 και τους Βοστωνέζους να παραμένουν πρώτοι με 17 τίτλους.

Τα ρεκόρ δεν σταματούν εδώ για τους παίκτες του Στιβ Κερ. Βελτίωσαν το καλύτερο ποσοστό νικών σε κανονική περίοδο και πλέι οφ ανά τετραετία, το οποίο ανήκε στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς της τετραετίας 2014-2017.

Η ομάδα από το Όκλαντ σκόραρε 210 πόντους περισσότερους από τους αντιπάλους της στα φετινά πλέι οφ του ΝΒΑ, αλλά δεν κατέστη δυνατό να «σπάσει» το ρεκόρ που πέτυχε πέρυσι.

Ακόμα ένα ενδιαφέρον στοιχείο, από τους φετινούς τελικούς, είναι πως όσο ο Στεφ Κάρι μάρκαρε το Λεμπρόν Τζέιμς ο «βασιλιάς» έβαλε μόνο 12π., ενώ οι εκπρόσωποι του Οχάιο σούταραν με ποσοστό ευστοχίας μόλις 36%. Ο 30χρονος γκαρντ μάρκαρε το «βασιλιά» σε συνολικά 54 φάσεις, στα τέσσερα ματς που έγιναν σε «Oracle Arena» και «Quicken Loans Arena».

Ο 33χρονος φόργουορντ, από την πλευρά του, ανέβασε το αρνητικό ρεκόρ του στους τελικούς σε έξι ήττες και μόλις τρεις νίκες/κατακτήσεις. Είναι η χειρότερη επίδοση στην ιστορία του ΝΒΑ για παίκτη που έχει αναδειχθεί MVP. Σε οκτώ τελικούς γνώρισε την ήττα ο Τζέρι Ουέστ και σε εφτά ο Έλτζιν Μπέιλορ, με την καταμέτρηση να αφορά σε παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε τουλάχιστον ένα παιχνίδι τίτλου.

    



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ