19.2 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Σε καραντίνα οι ομάδες, προβληματισμός για τους υπαλλήλους

Ο Ρούντι Γκομπέρ διαγνώστηκε με κορονοϊό και μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος του ΝΒΑ αποφασίστηκε να μπουν σε καραντίνα οι τελευταίοι πέντε αντίπαλοί τους.

Οι «μορμόνοι» αντιμετώπισαν διαδοχικά τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, τους Νιου Γιορκ Νικς, τους Μπόστον Σέλτικς, τους Ντιτρόιτ Πίστονς και τους Τορόντο Ράπτορς. Άπαντες θα υποβληθούν τώρα σε έλεγχο για το εάν έχουν επίσης προσβληθεί από τον ιό COVID-19, ενώ τέθηκαν ήδη σε απομόνωση.

Βέβαια, όλες οι ομάδες δεν αγωνίστηκαν μόνο με τους Γιούτα Τζαζ το τελευταίο διάστημα, με τον κίνδυνο να μεταδόθηκε ο κορονοϊός και στους επόμενους αντιπάλους τους να είναι ορατός, εφόσον κάποιος είχε ήδη προσβληθεί. Δεν έγινε το παιχνίδι των «μορμόνων» με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, με την αποστολή ωστόσο να έχει ήδη ταξιδέψει στην πόλη, αν και ο Γάλλος σέντερ δεν ήταν σε αυτήν.

Το ντόμινο εξελίξεων αναμένεται να επηρεάσει την πλειονότητα των ομάδων στο ΝΒΑ, με την αναστολή όλων των αγωνιστικών υποχρεώσεων σε ΝΒΑ και G-League να είναι απλώς το πρώτο βήμα. Ο ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς, Μαρκ Κιούμπαν, ανακοίνωσε ήδη πως θα στηρίξει οικονομικά τους υπαλλήλους των Τεξανών, στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος, αφού πέραν της υγείας υπάρχει και το ζήτημα του βιοπορισμού.

Όπως εξήγησε: «Όταν έγινε γνωστό ότι ίσως δεν παίξουμε αγώνες μίλησα με τους ανθρώπους της ομάδας, αλλά και άτομα που δουλεύουν στις εγκαταστάσεις μας. Ήθελα να δω τι θα μας στοιχίσει, για να στηρίξουμε οικονομικά τους ανθρώπους που δεν θα μπορούν να έρχονται στη δουλειά και πληρώνονται με την ώρα, ενώ αυτό είναι το μόνο τους εισόδημα. Ίσως τους ζητήσουμε να κάνουν κάποιου είδους εθελοντική εργασία. Δεν ξέρω ακόμα τις λεπτομέρειες, αλλά έχουμε ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία για να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα. Είναι σημαντικό για εμένα».

«Αυτό δεν μπορεί να είναι αλήθεια. Αυτό δεν είναι στη σφαίρα της πραγματικότητας. Αυτό μοιάζει περισσότερο με μια ταινία παρά με την πραγματικότητα», πρόσθεσε ο ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς όσον αφορά στην επιδημία του κορονοϊού, με τα κρούσματα παγκοσμίως να έχουν ξεπεράσει τα 120.000 και τους νεκρούς να ανέρχονται μέχρι στιγμής στους 4.600. Στις ΗΠΑ περίπου 1.280 άτομα έχουν μολυνθεί, ενώ υπάρχουν 38 θάνατοι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ