15.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σε δύσκολη θέση η «ευπαθής» Ντέλε Ντον (pic)

Σε δίλημμα μεταξύ της υγείας της και της απώλειας των απολαβών της από τη φετινή σεζόν του WNBA βρίσκεται η Έλενα Ντέλε Ντον των Ουάσινγκτον Μίστικς, περσινή πρωταθλήτρια και MVP της λίγκας.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, το πρωτάθλημα ξεκινάει στις 24 Ιουλίου και η Ντέλε Ντον ζήτησε να μην αγωνιστεί φέτος, για ιατρικούς λόγους , αφού η ίδια πάσχει από τη χρόνια νόσο του Lyme, γνωστή και ως Βορρελίωση, η οποία προκαλείται από τσίμπημα τσιμπουριού και μπορεί να επιφέρει μυικούς πόνους, πονοκεφάλους, εξάντληση κ.ά.

Η Ντέλε Ντον έχει μιλήσει πολλές φορές ανοιχτά το πρόβλημα υγείας της από το 2008 που το ανακάλυψε. Μια πιθανή μόλυνση από κορωνοϊό μπορεί να επιφέρει διάφορες επιπλοκές στην υγεία της, εξού και η ανησυχίας της

Ωστόσο, η ανεξάρτητη ιατρική επιτροπή της λίγκας, απέρριψε το αίτημά της, κρίνοντας πως δεν υπάγεται στις ευπαθείς ομάδες, αφού η εν λόγω ασθένεια δεν συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο υψηλού κινδύνου που έχει συντάξει το CDC.

Η απόφαση της λίγκας είναι οριστική και δεν επιδέχεται έφεση, γεγονός που έχει βάλει τη σούπερ σταρ των Μίστικς σε πολύ δύσκολη θέση και έχει επιφέρει ξέσπασμα αντιδράσεων από διάφορες συμπαίκτριές της. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ