22.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Σε Γαλλία και Ισπανία το Ευρωμπάσκετ Γυναικών (vid+pics)

Η Γαλλία και η Ισπανία θα συνδιοργανώσουν το Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2021, όπως αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Οι δύο χώρες παρουσίασαν εν όψει του διοικητικού συμβουλίου της FIBA Europe, κατά τη συνεδρίασή του στο Μόναχο, την κοινή αίτησή τους για τη διοργάνωση του 38ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών και κέρδισαν τη «μάχη» αντί των Σουηδίας και Ουκρανίας, που επίσης είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Οι αγώνες θα διεξαχθούν το διάστημα 17-27 Ιουνίου του 2021 και η τελική φάση θα φιλοξενηθεί επί γαλλικού εδάφους.

Αυτή θα είναι η πέμπτη φορά που η Γαλλία θα διοργανώσει Ευρωμπάσκετ Γυναικών, μετά τα έτη 1962, 1976, 2001 και 2013, ενώ για την Ισπανία θα είναι η δεύτερη μετά το 1987. Κάτοχος του τίτλου στις τελευταίες δύο διοργανώσεις (2017, 2019) είναι οι Ισπανίδες, οι οποίες έχουν συνολικά τέσσερις τίτλους, με τη Σοβιετική Ένωση να είναι πολυνίκης με 21 κατακτήσεις.

Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος δεκαέξι ομάδες, χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους. Κάθε χώρα θα φιλοξενήσει από δύο ομίλους, των τεσσάρων ομάδων. Την πρόκριση θα εξασφαλίσουν οι πρώτες δύο ομάδες κάθε ομίλου. Οι αγώνες κατάταξης, οι ημιτελικοί και οι τελικοί θα λάβουν χώρα στο Παρίσι, στην «AccorHotels Arena».

Οι αγώνες στην Ισπανία θα πραγματοποιηθούν στη Βαλένθια, με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Χόρχε Γκαρμπαχόθα να αναφέρει μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για μεγάλη πόλη, που διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις και πολλές ξενοδοχειακές μονάδες. Πιστεύουμε ακράδαντα πως η Βαλένθια θα καλωσορίσει τους επισκέπτες, που θα έχουν την ευκαιρία να δουν υψηλού επιπέδου αγώνες». Οι αγώνες της πρώτης φάσης στη Γαλλία θα διεξαχθούν στη Λιόν.

https://www.youtube.com/watch?v=gXSaTiJripo



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ