25.6 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Σε απολογία ο Ολυμπιακός

Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ κάλεσε την ΚΑΕ Ολυμπιακός να απολογηθεί στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής για την απόφασή του να αποχωρήσει από τον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στη διάρκεια του ημιχρόνου. Υπενθυμίζουμε ότι, παρά το γεγονός πως ο αγώνας έγινε για μια διοργάνωση της ΕΟΚ, την υπόθεση δικάζει ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ, που είναι τακτικός δικαστής, επειδή υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια σχετική συμφωνία ανάμεσα στη λίγκα και την ομοσπονδία, όταν πρόκειται για αγώνα Κυπέλλου με ομάδες της Basket League.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό με βάση ποιο άρθρο κλήθηκαν σε απολογία οι "ερυθρόλευκοι" και αν πρόκειται για διάταξη του πειθαρχικού δικαίου της ΕΟΚ (άρθρο 82 παρ. 2, -1 βαθμός), της προκήρυξης του Κυπέλλου (άρθρο 11, -2 βαθμοί) ή του πειθαρχικού κανονισμού του ΕΣΑΚΕ (, άρθρο 18 παρ. 2, -6 βαθμοί). Έτσι κι αλλιώς αυτό βρισκόταν στην διακριτική ευχέρεια του δικαστή.

Σε κάθε περίπτωση ο Ολυμπιακός, ανεξάρτητα με το άρθρο με το οποίο έχει κληθεί, μπορεί κατά την απολογία του να επικαλεστεί την ευνοϊκότερη γι' αυτόν διάταξη, επιχειρηματολογήσει υπέρ της και εν τέλει να πείσει τον δικαστή να την εφαρμόσει.

Σε απολογία κλήθηκε και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τους πυρσούς που άναβαν στις κερκίδες σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ