17.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Σερνόταν» και… δεν βλεπόταν ο Ολυμπιακός (vids)

Ο Ολυμπιακός είχε εξ ορισμού δύσκολη αποστολή πηγαίνοντας στην έδρα της ΤΣΣΚΑ, έχοντας και δεδομένο πρόβλημα ρυθμού αφού πολλοί παίκτες προέρχονταν από αποχή λόγω κορονοϊού, αλλά αυτό που παρουσίασε σήμερα ήταν μακράν το χειρότερο πρόσωπο της σεζόν. Μια άνευρη, φοβισμένη και ασύνδετη ομάδα, χαρακτηριστικά που δεν είχε ξαναδείξει, έγινε έρμαιο των διαθέσεων μιας ΤΣΣΚΑ που δεν ήταν και τίποτα τρομερό παρά έκανε σωστά τα βασικά και γνώρισε την βαριά ήττα με 80-61. Οι Ρώσοι συνέχισαν το νικηφόρο σερί τους με επτά συνεχόμενες και έφτασαν στο 9-3, ο Ολυμπιακός πήγε στο 5-5 και θέλει ανασύνταξη.

Ο Ολυμπιακός άρχισε το ματς με μια πεντάδα που δε συνηθίζει, αφού ήταν σε αυτή και ο Σλούκας και ο Σπανούλης και του βγήκε, αφού έδωσε ισορροπία, καθαρό μυαλό και σωστές επιθετικές επιλογές. Η αυτοσυγκέντρωση υπήρχε και στην άμυνα με αποτέλεσμα το σκορ στο 6' να είναι 9-17. Εκεί ο Ιτούδης, έριξε στο παρκέ τον Τζέιμς, αλλά κυρίως ψήλωσε πολύ το σχήμα και άρχισαν τα προβλήματα στο γήπεδο. Η ΤΣΣΚΑ «έκρυψε» το γήπεδο, πρόλαβε να προσπεράσει με 20-19 στο δεκάλεπτο και με το επί μέρους σερί της να φτάνει στο 26-8 βρέθηκε στο 18' για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά, 35-25. Με τέτοια έληξε και το ημίχρονο, 39-29 και με το πρόβλημα του Ολυμπιακού εμφανώς να είναι η επίθεση, αφού δε μπορούσε να απειλήσει και από μακριά με μόλις 2/11 τρίποντα. 

Η εξέλιξη του επιθετικού προβλήματος του Ολυμπιακού στην τρίτη περίοδο ήταν... να χειροτερέψει. Με απολογισμό 5 (πέντε) πόντων μέχρι το 28', βρέθηκε πίσω με 15 πόντους, 49-34, αφού η ΤΣΣΣΚΑ χωρίς να κάνει κάτι σπουδαίο επιθετικά έβαζε τα βασικά και ανέβαζε σταθερά τη διαφορά. Ο εκνευρισμός ανέβαινε για όλους και έγινε... έκρηξη προς τους διαιτητές από τον Γιώργο Μπαρτζώκα, που μάλλον με τους παίκτες του τα είχε, στο 29'40'', όταν και με δύο τεχνικές ποινές αποβλήθηκε. Το δεκάλεπτο έληξε με 56-38 και κακά τα ψέματα, ουδείς πίστευε ότι κάτι μπορούσε να αλλάξει. 

ΑΦΑΝΤΟΙ: Στο πρόγραμμα είναι και οι κακές βραδιές, αλλά για τον Ολυμπιακός έπεσαν... μεζεμένοι με τέτοιο σύνδρομο απόψε και με ωσεί παρόντες τρεις από τους ξένους, ΜακΚίσικ, Ελις και Τζένκινς η ανηφόρα έγινε ακόμα μεγαλύτερη.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι 29 πόντοι του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο έμοιαζαν και ήταν λίγοι. Οι... 9 όμως στην τρίτη περίοδο απλά έδειξαν ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να έχουν καμία αξίωση από το σημερινό παιχνίδι στη Μόσχα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ