17.8 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Σερέτης στο basketa.gr: «Πιστεύουμε στην παραμονή, δεν μας αξίζει αυτή η θέση»

Το ματς με τον Τρίτωνα θα το θυμούνται για καιρό στο Κορωπί. Νίκη 104-96 μετά από τρεις παρατάσεις και η λέξη "θρίλερ" ίσως δεν φτάνει για να περιγραφεί ακριβώς ο αγώνας. Ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της ομάδας του Κώστα Ρουμελιώτη ήταν και ο Δημήτρης Σερέτης (27π., 3τριπ.),που ήταν καθοριστικός με 6 πόντους στο τρίτο πεντάλεπτο.

Το basketa.gr επικοινώνησε με τον 20χρονο γκαρντ, ο οποίος περιέγραψε το πως έζησε το Κορωπί αυτό το παιχνίδι και έδωσε την δική του εκτίμηση για την φετινή σεζόν.

Αναλυτικά:

Εναλλαγές στο προβάδισμα, η μία παράταση μετά την άλλη, ο αγώνας τα είχε όλα: «Ήταν πολύ αγχωτικό το ματς, έτσι όπως εξελίχθηκε, με τις τρεις παρατάσεις και τις συνεχείς διακυμάνσεις στο σκορ. Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε και μας ευχαριστεί πολύ που τα καταφέραμε έστω και με αυτόν τον τρόπο».

Ο νεαρός γκαρντ σκόραρε πολύτιμους πόντους, έχοντας μεγάλο ρόλο: «Με βοήθησε πολύ η ομάδα, δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για τα ελεύθερα σουτ και πήρα κάποια τρίποντα. Ήταν συνολική η δουλειά».

Η ατυχία με τον τραυματισμό του Μπουρδάνου μετατράπηκε σε ευκαιρία για τον ίδιο: «Με εμπιστεύεται ο κόουτς Ρουμελιώτης και με βοηθάει. Φυσικά η απουσία του Σωτήρη είναι εξαιρετικά σημαντική για την ομάδα, είναι πολύ έμπειρος και ικανός παίκτης. Ωστόσο με ευχαριστεί που έχω μεγαλύτερο ρόλο στην ομάδα και προσπαθώ να ανταπεξέλθω σε αυτό. Μέσα από την προπόνηση βοηθάμε ο ένας τον άλλον και γινόμαστε καλύτεροι ατομικά».

Τι πιστεύει για τον προπονητή του, που ήρθε σε μια δύσκολη περίοδο για το σύλλογο; «Κάνει μεγάλη δουλειά για να αντιστρέψει την κατάσταση και φαίνεται μέσα στο παρκέ. Προσπαθούμε πολύ στην προπόνηση, παρουσιαζόμαστε ανταγωνιστικοί και παλεύουμε κάθε ματς στα ίσια».

Χαμένα ματς στον πόντο, οριακές ήττες... τι πρέπει να κάνει το Κορωπί για να εξασφαλίσει την παραμονή: «Να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, να πηγαίνουμε προετοιμασμένοι στα παιχνίδια, ακολουθώντας το πλάνο μας και να παίζουμε με καρδιά. Ό,τι ακριβώς κάνουμε μέχρι τώρα. Εννοείται πως προλαβαίνουμε να σώσουμε την κατηγορία. Όλοι μας το πιστεύουμε, αν δεν το κάναμε δεν θα προσπαθούσαμε τόσο έντονα. Όλα τα παιδιά θεωρούμε πως έχουμε μια αρκετά καλή ομάδα και δεν μας αξίζει αυτή η θέση, θα το παλέψουμε μέχρι τέλους. Είναι νωρίς ακόμη».

Συνέχεια με... έξοδο στην Ελευσίνα: «Πολύ δύσκολο το ματς με τον Πανελευσινιακό, είναι κοντά σε εμάς. Πρέπει να κερδίσουμε για να πατήσουμε πιο δυνατά στα πόδια μας για την συνέχεια. Έχουμε την ψυχολογία υπέρ μας και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε».

Ποιες άλλες ομάδες έχει ξεχωρίσει ο Δημήτρης Σερέτης στο φετινό πρωτάθλημα: «Σίγουρα τον Τρίτωνα που είναι δεμένη ομάδα, υπάρχουν όμως κι άλλες με δυνατά σύνολα, όπως ο Διαγόρας και ο Ιπποκράτης».

Ο 20χρονος άσος ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στην μύτη, που τον αναγκάζει να φοράει ειδική μάσκα στα παιχνίδια: «Χτύπησα στον αγώνα με τον Ιωνικό, έχω ένα κάταγμα στην μύτη και δεν το έχω ξεπεράσει ακόμη. Πονάω λίγο και η μάσκα με δυσκολεύει. Αλλά τι να κάνεις; Συμβαίνουν κι αυτά…».

Τέλος, πως είναι η ζωή για ένα νέο παιδί που αγωνίζεται για πρώτη φορά μακριά από το σπίτι του; «Η ζωή είναι τελείως διαφορετική από την Πάτρα, πολύ ενδιαφέρουσα. Οι συνθήκες δεν είναι οι ίδιες αλλά περνάω καλά. Βρίσκομαι τέσσερις μήνες εδώ και έχω προσαρμοστεί».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ