20.6 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Σερέλης στο Basketa.gr: “Πολύ κοντά στο να ξαναβρεθούν μαζί σε φάιναλ φορ”

Ο κύβος ερρίφθη με το γρίφο που έμενε να ξεκαθαρίσει τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Παρασκευής. Οπου όλοι περίμεναν να μάθουν που θα πάει η Ρεάλ. 

Διότι με το καλάθι του Γιανκούνας στη λήξη της παράτασης του αγώνα της Ζαλγκίρις με τον Ολυμπιακό ήταν δεδομένο ότι οι Μαδριλένοι θα έβγαζαν πρόωρα (λόγω μειονεκτήματος έδρας πλέον) αεροπορικά εισιτήρια για το Ελευθέριος Βενιζέλος. Απλά δεν ήξεραν αν θα πάνε προς Μαρούσι μεριά ή προς Πειραιά.

Τελικά δεν κάθισαν να διαλέξουν (είναι αλήθεια ότι μπασκετικά θα έπρεπε να γελοιοποιηθούν για να χάσουν εντός έδρας από τη Μπάμπεργκ με τη διαφορά των δύο ομάδων να είναι τεράστια) η εικοσάρα ήρθε φυσιολογικά με τη Ρεάλ να πηγαίνει στο ΟΑΚΑ για τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και τη Ζαλγκίρις να επιστρέφει στον τόπο του (προ δύο ημερών) εγκλήματ0ς στο ΣΕΦ για να παίξει με τον Ολυμπιακό.

Δύο ζευγάρια που αντί να φλυαρούμε εμείς τα βάλαμε στο...μικροσκόπιο του Χρήστου Σερέλη του προπονητή της ομάδας - θαύμα του εφετινού πρωταθλήματος, ο οποίος με το ταπεινό Λαύριο οδήγησε τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό στη δεύτερη παράταση στο ΟΑΚΑ για να λυγίσει στις λεπτομέρειες ενώ την Τετάρτη φιλοξενεί τον Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι γιορτή για την πόλη του Λαυρίου.

"Κατ αρχάς Χρόνια Πολλά σε όλους και τις ευχές για Καλό Πάσχα με υγεία. Είναι πολύ σημαντικό ότι για πρώτη φορά μετά το 2012 στην Κωνσταντινούπολη οι δύο ομάδες μας είναι τόσο κοντά να ξαναβρεθούν μαζί σε ένα φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Που μάλιστα αν τα καταφέρουν θα είναι μια μοναδική συγκυρία καθώς ουσιαστικά θα έχουμε τρεις ελληνικές ομάδες στις τελικές φάσεις των μεγάλων διοργανώσεων καθώς έχει προηγηθεί και η πολύ σημαντική επιτυχία της ΑΕΚ" λέει ο έμπειρος τεχνικός που ξεκινάει από το ζευγάρι Παναθηναϊκού-Ρεάλ το οποίο άλλωστε προηγείται χρονικά:

"Πρόκειται για το πιο αμφίρροπο ζευγάρι από τα τέσσερα και αυτό θα ίσχυε ακόμα και αν είχε η Ρεάλ Μαδρίτης το πλεονέκτημα. Απλά το θετικό είναι ότι με την εξέλιξη των αγώνων την τελευταία αγωνιστική ο Παναθηναϊκός πήρε το πλεονέκτημα έδρας. Θα μου πείτε ότι το είχε και πέρυσι με τη Φενέρμπαχτσε αλλά δεν τα κατάφερε. Ομως προσωπικά θεωρώ ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε κάτι ανάλογο με την περσινή περιπέτεια της ελληνικής ομάδας με τη μετέπειτα Πρωταθλήτρια Ευρώπης. 

Η Ρεάλ είναι εντελώς διαφορετική ομάδα και νομίζω ότι του ταιριάζει αγωνιστικά του Παναθηναϊκού, στον τρόπο παιχνιδιού, στα μαρκαρίσματα και γενικότερα για αυτό περιμένω μια αμφίρροπη σειρά. Θεωρώ ότι σε μεγάλο βαθμό, υπερθετικό θα έλεγα, η πρόκριση θα κριθεί στα πρώτα δύο παιχνίδια στο ΟΑΚΑ. Αν ο Παναθηναϊκός κάνει το 2-0 δεν χάνει την πρόκριση, ακόμα και αν - στη χειρότερη περίπτωση - οδηγηθεί η σειρά σε ένα 5ο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Αν από την άλλη η Ρεάλ επιστρέψει στη Μαδρίτη με μια νίκη στα δύο παιχνίδια θα έχει αυτή το ξεκάθαρο προβάδισμα να τελειώσει εκεί τη σειρά" λέει ο τεχνικός του Λαυρίου που σχολιάζει και την περίπτωση του Σέρχιο Γιούλ που είναι πολύ πιθανό να τον ξαναδούμε μετά από μήνες (λόγω του σοβαρού τραυματισμού του) στο παρκέ.

"Πάντα σε περιπτώσεις που ένας παίκτης, όσο μεγάλος και αν είναι, επιστρέφει στην αγωνιστική δράση είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι μέχρι να μπορέσει να ενταχθεί και πάλι στην ομάδα του. Ομως όταν έχεις στο ρόστερ σου έναν παίκτη με την ποιότητα του Γιούλ, ε δεν το λες και ντεζαβαντάζ...

Σαφώς ο Πάμπλο Λάσο γνωρίζει πως θα τον χρησιμοποιήσει και δεν θα τον βάλει κατ' ευθείαν 40 λεπτά. Ομως το να μπει σε ένα σημείο του παιχνιδιού και να δώσει με την εμπειρία του βοήθεια στην ομάδα είναι σημαντικό, άρα είναι πλεονέκτημα για τη Ρεάλ ότι θα τον έχει και πάλι στο ρόστερ της".

Που θα κριθούν όμως τα παιχνίδια ;

"Σαφώς στις λεπτομέρειες και θεωρώ όσοι αγώνες και αν χρειαστούν ότι το πιθανότερο είναι ότι θα έχουμε κλειστά σκορ μέχρι το τέλος. Πολύ βασικό στοιχείο είναι το να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να σταθεί ανταγωνιστικά κάτω από τις δύο ρακέτες με τους ψηλούς της Ρεάλ.  Πρέπει να βγουν μπροστά και οι άλλοι ψηλοί, δεν αρκεί μόνο ο Γκίστ για μια τέτοια σειρά. Στην περιφέρεια θα τη βρει την άκρη ο Παναθηναϊκός. Επίσης ένα άλλο σημαντικό στοιχείο, στο οποίο η ελληνική ομάδα παρουσιάζει θέμα μέχρι στιγμής στη σεζόν είναι οι χαμένες βολές. Εδώ θέλει πολύ μεγάλη συγκέντρωση. Τέλος θα παίξει κομβικό ρόλο ο βαθμός στον οποίο ο Τσάβι Πασκουάλ θα έχει βρει τη χημεία και με τον Τζέιμς στο παιχνίδι. Κακά τα ψέμματα χωρίς τον Καλάθη - κυρίως - στο παιχνίδι του αλλά και τον Τζέιμς που μπορεί να βγάλει πολλές προσωπικές φάσεις, ο Παναθηναϊκός είναι άλλη ομάδα.  Ηδη πάντως έχει αρχίσει και ταιριάζει πολύ καλύτερα την ταυτόχρονη παρουσία των δύο στο παρκέ, χωρίς να επηρεάζει ο ένας τον ρόλο του άλλου".

Οσον αφορά τον Ολυμπιακό, ο Χρήστος Σερέλης απλά παραπέμπει στο πρόσφατο παιχνίδι των δύο ομάδων, τη Μεγάλη Παρασκευή στο ΣΕΦ.

"Οταν με τόσα προβλήματα απουσιών, σχεδόν μιας ολόκληρης βασικής πεντάδας, ο Ολυμπιακός πάει το παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις στον πόντο και στο να κριθεί στο τελευταίο σούτ, στο φινάλε της παράτασης, δείχνει αν μη τι άλλο το μεγάλο προβάδισμα που θα έχει στη σειρά η ελληνική ομάδα. Δεν υποτιμούμε τη Ζαλγκίρις, κάθε άλλο. Μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, όπου φαίνεται και το έργο του προπονητή της Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, αλλά θεωρώ ότι είναι πιο βατή αγωνιστικά για τον Ολυμπιακό σε σχέση με τη Μπασκόνια ή τη Χίμκι για παράδειγμα.  Οπου οι Ρώσοι είναι απρόβλεπτοι και μπορούν να χάσουν ένα ματς εύκολα μεν, αλλά μπορούν να σου βάλουν και 100 πόντους χωρίς καλά καλά να το καταλάβεις" υποστηρίζει ο έμπειρος τεχνικός και συμπληρώνει: 

"Με τη Ζαλγκίρις τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα και μπορεί να δυσκολέψει τον Ολυμπιακό αλλά πολύ δύσκολα θα του πάρει την πρόκριση σε σειρά αγώνων όπου απαιτούνται τρεις νίκες. Εδώ δεν περιμένεις κάποιο τρελό παιχνίδι από τον αντίπαλο, το αντίθετο θα έλεγα και απλά θέλει προσοχή στην άμυνα και στο ρυθμό. Για το ζευγάρι του Παναθηναϊκού είπαμε ότι θεωρούμε σημαντικά τα δύο πρώτα παιχνίδια. Για τον Ολυμπιακό θα χαρακτήριζα κομβικό το πρώτο, καθώς εάν αποφύγει εκεί την έκπληξη από τον αντίπαλο και κάνει το 1-0, η πρόκριση θα έχει πάρει το δρόμο της.  Γενικά οι ελληνικές ομάδες δεν δείχνουν σημάδια υποτίμησης του αντιπάλου, αλλά ο Ολυμπιακός έχει και έξτρα πλεονέκτημα την προ δύο ημερών μεταξύ τους συνάντηση που σβήνει ακόμα και μια απλή σκέψη από το μυαλό του να μην είσαι σοβαρός 100%. Συνοψίζοντας, νομίζω ότι με την προσθήκη των περισσοτέρων παικτών που απουσίασαν στο πρόσφατο παιχνίδι ο Ολυμπιακός θα έχει ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο"

 

Photo Credit: Eurokinissi

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ