21.2 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Σερέλης στο Basketa.gr: “Είδαμε τον Κολοσσό σαν Ολυμπιακό !”

“Δεν έχω τον παραμικρό ενδοιασμό, διαλέξω ξεκάθαρα τη νίκη στη Ρόδο από το να νικούσαμε τον Ολυμπιακό !”

Ο τεχνικός του Λαυρίου Χρήστος Σερέλης, λίγο μετά το μεγάλο διπλό στο Βενετόκλειο επί του Κολοσσού μιλώντας στο Basketa.gr δεν χρειάζεται καν να βάλει το χέρι στην καρδιά όπως του ζητήσαμε για να απαντήσει στο διαχρονικό ερώτημα αν θα προτιμούσε μια σπουδαία νίκη επί των Ερυθρολεύκων (την έχασε στις λεπτομέρειες στα τελευταία δευτερόλεπτα) ή τη χθεσινή.
«Θα ήταν τεράστια νίκη για το πρεστίζ του συλλόγου αλλά αν χάναμε από τον Κολοσσό τι να την κάναμε ως παράσημο στην Α2 !
Σαφώς λοιπόν προτιμούσα αυτό το διπλό όπως θεωρώ ότι και ο Κολοσσός θα άλλαζε το μεγάλο διπλό στον Αρη για να νικούσε εμάς» λέει ο έμπειρος τεχνικός που άλλωστε...προσωμοίωσε τον Κολοσσό με τον Ολυμπιακό στους παίκτες του κάνοντας τους να βλέπουν τον Γεωργαλή σαν τον Σπανούλη !
«Ναι θέλαμε έτσι να περάσουμε την αντίληψη για το πόσο σοβαρό είναι το παιχνίδι. Συνεπώς όπως αντιμετωπίσαμε τον Λε Ντέι, είχαμε το ίδιο πλάνο για τον Πίνκστον για παράδειγμα και ούτω καθεξίς.
Ξέρω ότι πολλές φορές μια ομάδα διαλέγοντας το παιχνίδι που την ενδιαφέρει αφήνει λίγο το προηγούμενο στο οποίο ενδεχομένως έχει ελάχιστες ελπίδες.
Ηταν προσωπική μας επιλογή να μην το κάνουμε. Δεν ήθελα να χάσουμε 20-25 πόντους από τον Ολυμπιακό και να πάμε στη Ρόδο.
Είπαμε στους παίκτες θα το κοντράρουμε όσο πάρει, εκμεταλλευτήκαμε και την κακή διάθεση γενικά του Ολυμπιακού αυτό τον καιρό και έτσι φτάσαμε κοντά στο θαύμα» υποστηρίζει ο τεχνικός του Λαυρίου, που δεν φοβήθηκε το άδειασμα των παικτών του από πλευράς ενέργειας.
«Μα δεν έχει προλάβει να κουραστεί αυτή η ομάδα με τόσα προβλήματα, μόλις 3-4 προπονήσεις έχουμε κάνει μαζί πριν από λίγες μέρες βρεθήκαμε επιτέλους όλοι μαζί. Αρα δεν πρόλαβαν οι παίκτες να κουραστούν (γέλια).
Αντίθετα είχαν γεμίσει ψυχολογία με την εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό όπως φυσικά και ο Κολοσσός με τη νίκη στον Αρη.
Για αυτό και ήταν πολύ σπουδαία αυτή η επιτυχία μας» λέει ο αρχιτέκτοντας αυτής της ομάδας που εφέτος έχουν όλοι αδικήσει εαυτόν ή μήπως όχι ;
«Ναι λάθη έχουν γίνει από όλους μας και πρώτος εγώ, όμως να θυμίσω μια σημαντική παράμετρος. Η απόφαση που πήραμε το καλοκαίρι ήταν η ομάδα να στηριχθεί σε δύο βασικούς πυλώνες τον Χαραλαμπόπουλο και τον Μιλόσεβιτς (που είχε αποκτηθεί από τον Προμηθέα) και γύρω τους να στηθεί η ομάδα με πιο νέους ξένους και Ελληνες.
Ο Χαραλαμπόπουλος τον είδαμε να επιστρέφει μετά από πέντε μήνες ουσιαστικά κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ ο Μιλόσεβιτς έκανε προπόνηση αν μπορούσε παραμονές κάθε αγώνα, έπαιζε κάθε Σάββατο και την άλλη ημέρα το πόδι του ήταν σε τέτοια κατάσταση που δεν ήξερες αν μπορεί να περπατήσει καλά καλά και όχι αν θα μπορεί να παίξει στο επόμενο παιχνίδι.
Ειλικρινά δεν το έχω ξαναδεί αυτό και αξίζουν συγχαρητήρια στο παλληκάρι για την αυταπάρνηση και να παίζει με πόνους και με ένεση».
Ποιό όμως μπορεί να ήταν το λάθος τότε ;

«Θεωρώ ότι όταν χτίζαμε την ομάδα δεν μετρήσαμε σωστά τους νεοφώτιστους αντιπάλους, τις νέες ομάδες. Δηλαδή ποιούς νεοφώτιστους τώρα, μιλάμε για το Περιστέρι με μια τεράστια δυναμική που το περιμέναμε, ενώ Ηφαιστος και Χολαργός κινούνται σε εντελώς διαφορετικά επίπεδα.
Δεν είναι τυχαίο ότι μετά από τόσα χρόνια Κολοσσός και Ρέθυμνο βρίσκονται σε τόσο δύσκολη θέση.
Μάλιστα του χρόνου θα έχει ανέβει σίγουρα ένας εκ των Ιωνικού Νικαίας και Ηρακλή ή και οι δύο. Κακά τα ψέμματα όταν επιστρέφουν τόσες παραδοσιακές δυνάμεις είναι δύσκολο για ομάδες όπως το Λαύριο να είναι πάντα στις επάλξεις και όταν μάλιστα δεν έχεις την εγγύηση ότι κάθε χρόνο θα σου βγαίνουν τεφαρίκια 5/6 ξένους.
Πάντως επιμένω ότι στη δική μας περίπτωση εφέτος δεν έφταιγαν οι παίκτες για κάποιες αλλαγές που κάναμε. Αλλού υπολογίζαμε να χτίσουμε και αλλιώς ήρθαν τα πράγματα με τους τραυματισμούς με αποτέλεσμα κάποιοι πιο νέοι ξένοι να μην μπορούν να σηκώσουν το βάρος, έπεσε και η ψυχολογία μας και μπήκαμε σε περιπέτειες».

Οσο για την επόμενη μέρα ;
«Μα όπως είπα και στους παίκτες έχουμε μπροστά μας την πρόκληση της χρονιάς για να κάνουμε τη νίκη της σεζόν με την οποία αν έρθει θα έχουμε εξαργυρώσει το μεγάλο διπλό στη Ρόδο. Φιλοξενούμε μια μεγάλη ομάδα το Περιστέρι και θέλουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω».

Ο Χρήστος Σερέλης δεν δίστασε να μιλήσει με σκληρά λόγια για την ομάδα του μετά την αποκαρδιωτική εμφάνιση με τον Πανιώνιο:

«Ναι γιατί αν ήταν να παίζουμε έτσι δεν θα νικάγαμε κανέναν και νομίζω δεν έχει νόημα να περιμένουμε απλά να χάνουν οι άλλοι ! Δηλαδή να σωθούμε με 1-23 έχει νόημα ;
Για μένα όχι» υποστηρίζει ο κόουτς του Λαυρίου που σαφώς ως άνθρωπος του μπάσκετ πικραίνεται από τις εξελίξεις με το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός που δεν θα γίνει και θα κλείσει το φύλλο αγώνα στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ.
«Ειλικρινά και πιστεύω ότι ισχύει για όλες τις ομάδες δεν θα ήθελα ποτέ να σωθεί η ομάδα μου πέφτοντας μια άλλη όχι μόνο ο Ολυμπιακός στα χαρτιά. Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά, πρέπει να κάτσουμε όλοι κάτω να βρούμε μια λύση γιατί δεν αξίζει στο μπάσκετ κάτι τέτοιο. Ολοι χάνουμε εάν δεν παίζουν στο πρωτάθλημά μας, ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός και θα πρέπει να δούμε πιο μακριά και όχι κοντόφθαλμα.
Απλά επειδή ο αθλητισμός είναι και μικρογραφία της κοινωνίας και βλέπουμε και την ένταση στις σχέσεις των δύο μεγάλων δεν νομίζω ότι είναι μόνο θέμα καθαρά αθλητικό, αλλά έχει προεκτάσεις και από τον κοινωνικό ιστό».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ