25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Σερέλης στο basketa.gr: «Αυτός είναι ο Κρουμπάλι»

Για την επιλογή του ΠΑΟΚ να φέρει πίσω στην Ελλάδα τον Ουσμάν Κρουμπάλι είναι ίσως ο καταλληλότερος, εκτός βέβαια του Ηλία Παπαθεοδώρου, για να μιλήσει.

 

Ο Χρήστος Σερέλης πίστεψε πριν δύο χρόνια στον Αμερικανό φόργουορντ-σέντερ και δεν διαψεύστηκε αφού διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην παραμονή του Λαυρίου στην Basket League στην πρώτη σεζόν του σε αυτήν. Ο τεχνικός του Λαυρίου μίλησε στο basketa.gr για τον Κρουμπάλι: «Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ έκανε μια καλή κίνηση, αποκτώντας έναν πολύ αθλητικό παίκτη. Είναι παίκτης που εξελίσσεται, με φιλοδοξίες. Από τη σεζόν στο Λαύριο έλεγε πως ήθελε να παίξει στην Ευρώπη και στην Ευρωλίγκα αν είναι δυνατόν» είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Δουλεύει πολύ για να τα καταφέρει».

 

 

Αναφερόμενος στο παιχνίδι του Κρουμπάλι στην επίθεση o Χρήστος Σερέλης είπε: «Είναι εξαιρετικά ικανός στο «pick n’ roll. Πηγαίνει πολύ στο επιθετικό ριμπάουντ γιατί έχει καλό τάιμινγκ. Επιπρόσθετα είναι παίκτης με πολύ υψηλό ποσοστό στις βολές κάτι σημαντικό για παίκτη ρακέτας ενώ σουτάρει αποτελεσματικά και από μακριά, ακόμη και από το τρίποντο». Όσο για την άμυνα; «Είναι πολύ καλός στις αλλαγές όταν η ομάδα του παίζει έτσι. Αμύνεται καλά απέναντι και σε ψηλότερους αντιπάλους. Ξέρει να βγαίνει από μπροστά».

 

Σχετικά με το αν το ύψος του, αφού είναι μόλις 2,01 μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για μία ομάδα με μεγαλύτερες απαιτήσεις ο Χρήστος Σερέλης απάντησε: «Νομίζω ότι μπορεί να κάνει πολύ καλά πράγματα. Αυτά τα θέματα έχουν ξεπεραστεί. Εμείς βγάλαμε μια πολύ καλή χρονιά μαζί του, ήταν ο καλύτερος παίκτης μας μαζί με τον Μπολντς στην πρώτη χρονιά. Σε μία ομάδα βέβαια που θα δώσει 45-50 ματς στη σεζόν θα χρειαστεί δίπλα του έναν ψηλό που να τον συμπληρώνει, έναν παίκτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά».

 

Κανείς παίκτης όμως δεν είναι τέλειος και ο Κρουμπάλι δεν αποτελεί εξαίρεση του κανόνα: «Δεν είναι καλές οι κινήσεις του στο post. Δεν φτιάχνει για τον εαυτό του αλλά είναι εξαιρετικός στο «pick n’ roll». Ακόμη μπορώ να πω, πως παρότι είναι αθλητικός δεν έχει παιχνίδι πάνω από τη στεφάνι. Κατεβάσει την μπάλα και τελειώνει στη συνέχεια τις φάσεις. Δεν έχει τόσο εύκολο ακόμη το αμυντικό ριμπάουντ όμως έχει τρόπο να καλύπτει τις αδυναμίες του».

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ