23.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΣΕΠΚ: “Προβληματισμός από το νέο λουκέτο στον αθλητισμό”

Η απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο των γυμναστηρίων και αναστολή κάθε δραστηριότητας στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα (προπονήσεις και αγώνες)  σε όλες τις "κόκκινες" λόγω κορωνοϊού περιοχές της χώρας, έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις σε πολύ κόσμο που ασχολείται με τον αθλητισμό. Ανάμεσά τους και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, που εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά.

Αναφέρει σε αυτήν ο ΣΕΠΚ:

"Μετά την ανακοίνωση των νέων περιοριστικών μέτρων μεταξύ των οποίων και η απαγόρευση της ομαδικής αθλητικής δραστηριότητας μάς προκαλεί προβληματισμό αυτό το νέο λουκέτο στον ελληνικό αθλητισμό.

Ο αθλητισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, δημιουργεί παιδεία και είναι τρόπος ζωής για πολλούς συμπολίτες μας. Η απαγόρευση της άθλησης είναι ένα περιοριστικό μέτρο που πλήττει άμεσα προπονητές, αθλητές, και ομάδες με αμφισβητούμενο αποτέλεσμα.

Στην περίπτωση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, σε εθνικές και τοπικές κατηγορίες, όταν οι αθλητές ενεργούν στα πλαίσια της ομάδας, η προσέλευση και η συμμετοχή τους ελέγχεται από τον προπονητή, μπορεί να προβλεφθεί η συμμετοχή στην ομαδική δραστηριότητα, αφού ο αθλητής έχει υποβληθεί σε τεστ για Covid-19 και είναι αρνητικό. Επιπρόσθετα, ο πιστοποιημένος προπονητής, ο οποίος ακολουθεί και επιβλέπει όλα τα μέτρα πρόληψης, λειτουργεί ως παράγων αναχαίτισης της διάδοσης της πανδημίας σε αντίθεση με την ανεξέλεγκτη αθλητική δραστηριότητα χωρίς προπονητή.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης προτείνει οι ομάδες, οι οποίες ακολουθούν το υγειονομικό πρωτόκολλο και τις οδηγίες της Πολιτείας να προπονούνται λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα (ακόμη και χωρίς διεξαγωγή πρωταθλημάτων, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί), ώστε να διατηρηθεί η ελεγχόμενη αθλητική δραστηριότητα. Ειδικά στις μικρές ηλικίες είναι περισσότερο επιβεβλημένος ο έλεγχος καθώς το προστατευμένο περιβάλλον μιας ομάδας είναι προτιμότερο από τα πάρκα, τις πλατείες και τις αυλές των σχολείων, όπου τα παιδιά συχνάζουν χωρίς καμία επίβλεψη. Από την στιγμή που τα παιδιά μπορούν να βρίσκονται στις σχολικές αίθουσες, αντίστοιχα μπορούν να έχουν το δικαίωμα στην άθληση".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ