23.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Σενγκέλια: “Θα κουβαλάω μέσα μου τη Γεωργία ως την τελευταία στιγμή”

Ο Τόκο Σενγκέλια άφησε την Μπασκόνια για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πολλές είναι οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στην πατρίδα του, τη Γεωργία, η οποία δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με τη Ρωσία. Ο Γεωργιανός, αρχηγός της Εθνικής Ομάδας της χώρας του, τοποθετήθηκε μέσω δήλωσής του στο facebook.

"Πρώτα από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο που με στήριξε. Πραγματικά ελπίζω να μπορέσω να σας ευχαριστήσω και προσωπικό.

Θα ήθελα να δώσω έμφαση στο ότι δεν προσπαθώ με αυτή μου την τοποθέτηση να δικαιολογήσω τον εαυτό μου σε κάποιον. Είναι δύσκολο να εξηγήσω κάτι σε κάποιον που απλά δεν θέλει να ακούσει τίποτα και δεν σκέφτεται καν να αλλάξει την άποψη που έχει διαμορφώσει.

Δεν μπορώ να εξηγήσω σε αυτό το άτομο πως ένιωσα όταν παιδί 10-11 χρονών στάθηκα με τα μάτια κλειστά ακούγοντας τον Εθνικό Ύμνο της Γεωργίας και φαντάστηκα τον εαυτό μου ανάμεσα στους παίκτες στο γήπεδο.

Δεν μπορώ να εξηγήσω σε αυτό το άτομο τι σημαίνει να παρακολουθώ έναν αγώνα της Εθνικής Γεωργίας στην τηλεόραση, τι άσχημο είναι να βρίσκεσαι στο καλύτερο σημείο της καριέρας σου και να μην μπορεί να βοηθήσεις την Εθνική Ομάδα και τη χώρα σου, γιατί τρίτοι και τέταρτοι εμπλεκόμενοι έχουν αποφασίσει για σένα.

Δεν μπορώ να εξηγήσω τη χαρά και την ευτυχία που ένιωσα μόλις πριν λίγες μέρες όταν ως πρωταθλητής Ισπανίας είχα την ευκαιρία να σηκώσω τη σημαία της Γεωργίας. Πηγαίνοντας σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης θα έχω περισσότερες ευκαιρίες για νίκες, οπότε θα έχω περισσότερες ευκαιρίες να δοξάσω τη σημαία μας.

Δεν μπορώ να εξηγήσω τη χαρά που μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης σέβεται τον πατριωτισμό μου και μου δίνει την ευκαιρία να μπορώ να αγωνίζομαι με την Εθνική Ομάδα ώστε να τη βοηθήσω να κάνει βήματα μπροστά ξανά και ξανά.

Επαναλαμβάνω, εγώ, ο Τόρνικε Σενγκέλια, ήμουν, είμαι και θα είμαι αυτός που θα κουβαλάει το πνεύμα της Γεωργίας παντού, ως την τελευταία στιγμή και κανένα σχόλιο ή δήλωση θα το αλλάξει αυτό. Θα επιβιώσω αυτής της δοκιμασίας ταπεινά, γιατί ο Θεός είναι στο πλευρό μου. Λογοδοτώ μόνο σε αυτόν και αυτός ξέρει ποιος είμαι".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ