22.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σενάριο για πλέι οφ με… Ουίλιαμσον!

Όσο περνά ο καιρός τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να ξαναρχίσει η σεζόν στο ΝΒΑ, παραμένει όμως ακόμα θολό το τοπίο όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο αυτό θα γίνει. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν σχετικά, ωστόσο ένα εξ αυτών που ακούστηκαν τελευταία έχει ενδιαφέρον, καθότι εμπλέκει το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων που απομένουν με τον... Ζάιον Ουίλιαμσον!

Το διατύπωσε ο συντάκτης του ESPN Μπράιαν Ουίντχορστ μεταφέροντας πράγματα που άκουσε από τις πηγές του στο ΝΒΑ. Κατ' αρχάς πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μη γίνουν καθόλου οι εναπομείναντες αγώνες της κανονικής περιόδου και να πάμε κατ' ευθείαν σε μια λογική πλέι οφ, έτσι ώστε να μην υπάρξουν αδιάφορα παιχνίδια και να κατευναστεί η ανησυχία πολλών παικτών, που λένε ότι αν πρέπει οπωσδήποτε να επιστρέψουν στη δράση, τουλάχιστον αυτό ας γίνει για αγώνες που θα έχουν νόημα.

Στην περίπτωση αυτή, είναι πολύ πιθανό η σεζόν να ξαναρχίσει με τις 20 από τις 30 ομάδες. Με αυτές δηλαδή που κατέχουν αυτή τη στιγμή τις δέκα πρώτες θέσεις στις κατατάξεις της Ανατολής και της Δύσης. Οι θέσεις 7-10 θα παίξουν ένα τουρνουά, από το οποίο θα προκύψουν η 7η και 8η ομάδα κάθε περιφέρειας και μετά θα γίνουν τα πλέι οφ με τον τρόπο που ξέρουμε. 

Ο Ουίντχορστ, λοιπόν, ισχυρίζεται ότι το σενάριο αυτό έχει πολλές πιθανότητες να προκριθεί, διότι περιλαμβάνει τους Νιου Ορλίνς Πέλικανς, οι οποίοι βρίσκονται στη 10η θέση της Δύσης. Και στους Πέλικανς παίζει ο Ζάιον Ουίλιαμσον, το νέο μεγάλο project του ΝΒΑ, τον οποίον ο Άνταμ Σίλβερ θέλει οπωσδήποτε σε αυτή τη επανεκκίνηση της σεζόν!

Αν γίνουν κανονικά οι εναπομείναντες αγώνες της κανονικής περιόδου, οι Πέλικανς έχουν ελάχιστες πιθανότητες να προλάβουν τα πλέι οφ, αφού βρίσκονται τέσσερις νίκες μακριά από τους όγδοους Γκρίζλις. Αν όμως γίνουν αγώνες κατάταξης 7-10, ο Ζάιον Ουίλιαμσον έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να παίξει στα πλέι οφ. Και σε τόσο δύσκολους καιρούς, το ΝΒΑ προσπαθεί να βρει τρόπο να εκμεταλλευτεί όλα τα ατού του...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ