20.3 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Σενάριο για αναβολή της αγωνιστικής στη Basket League!

Η εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας οδηγεί την κυβέρνηση στη λήψη έκτακτων μέτρων για την αποφυγή διασποράς του ιού, ανάμεσα στα οποία είναι και η αναβολή εκδηλώσεων με μαζική συμμετοχή του κόσμου, όπως τα καρναβάλια και οι εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα. Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο αναβολής των αθλητικών αναμετρήσεων, τουλάχιστον γι' αυτό το Σαββατοκύριακο, ή η διεξαγωγή τους κεκλεισμένων των θυρών. Κάτι που σημαίνει ότι τίθεται εν αμφιβόλω μεταξύ όλων των άλλων και η διεξαγωγή των αναμετρήσεων της 19ης αγωνιστικής της Basket League, αλλά και των αγωνιστικών σες Α2 και Β' Εθνική που είναι προγραμματισμένες όλες για το Σάββατο!

Αυτή τη στιγμή υπάρχει διαρκής επικοινωνία του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη προκειμένου να ληφθεί μια απόφαση με βάση τα δεδομένα, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση του υπουργού Υγείας είναι να αναβληθούν οι αγώνες όλων των αθλημάτων του Σαββατοκύριακου, ενώ ο υφυπουργός Αθλητισμού προτείνει να γίνουν οι αγώνες κανονικά, αλλά με κλειστές τις πόρτες για το κοινό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί βάσει της εισήγησης που θα κάνει η αρμόδια επιτροπή του ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας), που αποτελείται από ειδικούς γιατρούς και λοιμωξιολόγους.

Στην ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ πάντως τηρούν στάση αναμονής. Μέχρι στιγμής δεν έχουν κάποια ενημέρωση σχετικά και όπως λένε, δεν αποτελεί δική τους απόφαση το αν θα αναβληθούν τα παιχνίδια ή όχι. Θα εφαρμόσουν απλώς την όποια οδηγία δώσει η κυβέρνηση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ