17.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Σενάρια για ολοκλήρωση της σεζόν του ΝΒΑ το καλοκαίρι

Mε βάση τα νέα-ενισχυμένα μέτρα στην προσπάθεια μείωσης της εξάπλωσης του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, που απαγορεύουν τη συνέυρεση άνω των 50 ατόμων για τις επόμενες (τουλάχιστον) 8 εβδομάδες, η διακοπή του ΝΒΑ για έναν μήνα, όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί, δεν είναι εφικτή. 

Aυτό έχει ως πρώτη συνέπεια, την ματαίωση επ'αορίστου των προπονήσεων των ομάδων. Οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις των γηπέδων για ατομικές προπονήσεις, ενώ υπάρχει η πιθανότητα να θερμομετρώνται κάθε φορά που θα πηγαίνουν στο γήπεδο για να ελέγχεται η κατάσταση της υγείας τους. 

Ως δεύτερη συνέπεια, οι ομάδες ενημέρωσαν τους παίκτες ότι μπορούν να φύγουν από τις πόλεις που βρίσκονται και να επιστρέψουν στις οικογένειές τους αν το επιθυμούν, αφού η παύση των αγωνιστικών υποχρεώσεων θα είναι μεγαλύτερη από όσο πίστευαν. 

Η τρίτη συνέπεια που προκύπτει από τα παραπάνω, είναι η αναγκαστική αγωνιστική δράση μέσα στο καλοκαίρι. Το πιο ελπιδοφόρο σενάριο θα ήταν η σεζόν να ξεκινήσει πάλι στα μέσα με τέλη Ιουνίου, οι τελικοί να ξεκινήσουν στις αρχές Αυγούστου, το ντραφτ να γίνει στο τέλος του Αυγούστου, η free agency να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και η επόμενη σεζόν να ξεκινήσει κάπου μέσα στο Δεκέμβριο. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που προκύπτει από το εν λόγω σενάριο, αφορά φυσικά στην (υποθετικά και καλώς εχόντων των πραγμάτων) παράλληλη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίρι (προγραμματισμένοι από 24 Ιουλίου έως 9 Αυγούστου).

Πολλοί εκ των μεγάλων αστέρων του ΝΒΑ, έχουν εκφράσει την έντονη επιθυμία τους για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, προκειμένου να διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο με τις ΗΠΑ, κάτι που θα φέρει σίγουρα σύγκρουση συμφερόντων και χαμηλότερης ποιότητα θέαμα σε κάποια εκ των δύο διοργανώσεων. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ