28.5 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σβεντ: ” Να παίξει με τα… νεύρα της ΤΣΣΚΑ η Αστάνα».

Έχοντας ήδη κερδίσει το εισιτήριο για τα πλέι-οφ της VTB, η «ελληνική» Αστάνα... άγγιξε την ανατροπή της χρονιάς απέναντι στην Χίμκι( έχασε τελικά με 90-87), στο τελευταίο της ματς για την Regular Season του πρωταθλήματος και ο  σταρ της Χίμκι, Αλεξέι Σβεντ, μιλώντας για την συγκεκριμένη αναμέτρηση στο vesti.kz,αποθέωσε την «ελληνική» Αστάνα και αναφέρθηκε με πολύ καλά λόγια για την δουλειά του Ηλία Παπαθεοδώρου, ενώ έδωσε και τις δικές του συμβουλές για τις μάχες των Καζάκων με την ισχυρή ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα πλέι-οφ.

«Πάντα μου αρέσει να έρχομαι στην Αστάνα. Οι φίλαθλοι είναι πολύ ευγενικοί μαζί μας. Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις εκεί. Η ομάδα άλλαξε. Στο πρώτο ημίχρονο δεν έπαιξε όπως θα ήθελε να παίξει, αλλά επέστρεψαν από το -20 και πέρασαν μπροστά. Όμως, δεν ήταν αρκετό», τόνισε αρχικά ο Ρώσος γκαρντ, ενώ σχετικά με το ποιον παίκτη της Αστάνα θα ξεχώριζε, απάντησε: «Μου αρέσουν και οι πέντε, ατομικά. Όλοι έχουν επιλεχθεί σωστά. Και οι δύο Έλληνες έπαιξαν καλά, ο Λόουερι, ο Μίλερ... Πολύ καλή ομάδα, εξαιρετική. Έπαιξαν καλά, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Ήταν δύσκολο να τρέξεις. Συνεχώς αλλάζαμε πλάνο. Αλλά το βασικό είναι πως νικήσαμε, επειδή χρειαζόμασταν αυτό το παιχνίδι».

Στην ερώτηση αν το προβάδισμα το 19 πόντων της Χίμκι χάθηκε επειδή το σύνολο του Ντούσκο Ιβάνοβιτς χαλάρωσε ή γιατί η Αστάνα έπαιξε καλύτερα, ο Σβεντ τόνισε: «Και τα δύο. Αυτοί πάλεψαν, εμείς χαλαρώσαμε. Παραλίγο να χάσουμε, όμως το παιχνίδι πλέον τελείωσε και ήδη σκεφτόμαστε τα πλέι-οφ. Πιστεύω πως η Αστάνα έπρεπε να παίξει σε όλο το παιχνίδι όπως έπαιξε στο τέλος, αν ήθελε να κερδίσει το παιχνίδι».

Τέλος, ο πρώην NBAer αναφέρθηκε στη μάχη της Αστάνα με την ΤΣΣΚΑ στα πλέι-οφ της VTB: «Το γεγονός πως η Αστάνα βρίσκεται στα πλέι-οφ είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα. Το να βρεθείς στις 8 καλύτερες ομάδες είναι κάτι πολύ σημαντικό. Πέρσι δεν μπήκαν στα πλέι-οφ, όμως φέτος έκαναν πολλές αλλαγές. Ο προπονητής άλλαξε, ήρθαν νέοι παίκτες. Καλή τύχη στην ομάδα, πρέπει να προσπαθήσει να... παίξει με τα νεύρα της ΤΣΣΚΑ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ