17.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σβεντ: “Κοινούς στόχους με τον Ιτούδη, δεν είναι θέμα η άμυνα”

Ο Αλεξέι Σβεντ ήταν από τις μεγάλες μεταγραφές του καλοκαιριού και όλοι αναμένουν πως θα προσαρμοστεί στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και σε μια ομάδα που έχει κανόνες και στην οποία ο προπονητής έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Ο Ρώσος σκόρερ αναφέρθηκε στην παρουσία του Δημήτρη Ιτούδη και στις συζητήσεις τους, στο στόχο της ομάδας, αλλά και τα ερωτηματικά που υπάρχουν για το αν θα παίξει και άμυνα.

"Μίλησα με τον Ιτούδη όχι μία, αλλά αρκετές φορές", τόνισε ο Σβεντ και συνέχισε: "Έχουμε κοινούς στόχους, δεν μας αρέσει να χάνουμε και αυτό που έχουμε στο μυαλό μας είναι το πως θα πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Συζητήσαμε και το χρόνο συμμετοχής μου και το ρόλο μου, ακόμη και σε ποιες θέσεις μπορεί να βοηθήσω, αφού μπορώ να παίξω από το 1 ως το 3. Το θέμα είναι να είμαι χρήσιμος στην ΤΣΣΚΑ".

Όλοι αναγνωρίζουν πως είναι ένας χαρισματικός σκόρερ, αλλά για την άμυνα δεν ακούγονται και τα καλύτερα. Ο ίδιος πάντως είχε να αντιπαρατάξει το δικό του επιχείρημα: "Υπήρξαν σεζόν που ήμουν ανάμεσα στους κορυφαίους στα κλεψίματα. Δεν νομίζω πως η άμυνα θα είναι η πρόβλημα για μένα".

Ο Σβεντ ξεκαθάρισε πως είναι 100% καλά και δεν ταλαιπωρείται από τους τραυματισμούς που τον άφησαν εκτός για αρκετό καιρό πέρυσι: "Όπως πάντα έτσι και φέτος άρχισα την προετοιμασία ένα μήνα πριν την προετοιμασία της ομάδας, κάνοντας προπονήσεις με τον πατέρα μου. Ξεκινάμε με τρέξιμο, διατάσεις και μετά μπαίνουμε στο γυμναστήριο".

Όσο για το πέρασμα στην ΤΣΣΚΑ: "Από την πρώτη στιγμή ήθελα να έρθω στην ΤΣΣΚΑ. Ήξερα τι ήθελα, δεν σκέφτηκα καν άλλες ομάδες. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Ξέρω σχεδόν όλους τους συμπαίκτες μου είτε γιατί παίξαμε μαζί παλιότερα, είτε γιατί βρεθήκαμε ως αντίπαλοι. Με κάποιους έχουμε παίξει μαζί και στην Εθνική Ομάδα. Έχουμε φτιάξει μια σπουδαία ομάδα και θα έχουμε μια πραγματικά διασκεδαστική σεζόν".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ