17.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σαχπατζίδης στο basketa.gr : «Με τον Χ.Τρικούπη στην Α1»

Ο Χαρίλαος Τρικούπης γράφει χρυσές σελίδες στο δικό του βιβλίο της ιστορίας, και έτσι μετά τη νίκη επί του Τρίτωνα έφτασε στο 10/10 στο πρωτάθλημα της Α2, έχοντας φυσικά ως στόχο την άνοδο, κάτι που δεν κρύβει κανείς στο Μεσολόγγι.

Βασικό συστατικό σε αυτή την επιτυχία παίζει ο Ντίνος Καλαμπάκος, ο οποίος εμπλούτισε το ρόστερ της ομάδας του με δικά του «παιδιά», με ένα από αυτά να είναι ο Γιάννης Σαχπατζίδης, με τον οποίο συνεργάζεται συνεχώς από την σεζόν 2015-2016 και το Παγκράτι της Α2, για να συνεχίσουν μαζί για δυο σεζόν στον Κόροιβο στην Basket League, ένα διάστημα πέρυσι στον Ιωνικό Νικαίας, όταν ο Έλληνας προπονητής ήταν τεχνικός διευθυντής, και φέτος στο Μεσολόγγι.

Ο 26χρονος Θεσσαλονικιός σέντερ, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση με αντίπαλο τον Τρίτωνα με 15 πόντους (7/9 διπ., 5 ριμπ., 3 κοψ.), όντας ο πολυτιμότερος της ομάδας του, και έδειξε να επιστρέφει δυνατός από τον τραυματισμό του, που τον κράτησε έξω για ένα μεγάλο διάστημα στο ξεκίνημα της σεζόν.

Μιλώντας στο basketa.gr μίλησε για τον ξεκάθαρο λόγο που διάλεξε τον Χαρίλαο Τρικούπη, την αρμονική συνεργασία του με τον Ντίνο Καλαμπάκο, τον επίπονο τραυματισμό του, τον κόσμο της ομάδας και το όνειρο της Α1 με τον Τρικούπη.

Η ομάδα σας έφτασε στο 10/10. Που το πάει φέτος ο Χαρίλαος, και αν πλέον στόχος σας είναι η άνοδος : «Είναι νωρίς να μιλήσουμε για το που θα φτάσει η ομάδα. Εμείς κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι και όπου μας βγάλει ο δρόμος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε».

Επέστρεψες από τον τραυματισμό σου, και απέναντι στον Τρίτωνα έκανες πολύ καλή εμφάνιση. Πλέον όλοι πιστεύεις ότι θέλουν να σας κερδίσουν : «Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που είχαν τόσο δύσκολο τραυματισμό και είναι κάτι που κανένας αθλητής δεν θέλει να του συμβεί. Προσωπικά, προσπαθώ να επανέλθω όσο πιο γρήγορα γίνεται και να βρω αγωνιστικό ρυθμό μέσα από τις προπονήσεις και τα παιχνίδια. Φυσικά και όλες οι ομάδες έχουν επιπλέον κίνητρο να μας κερδίσουν και να σπάσουν το αήττητο που έχουμε μέχρι τώρα, αλλά είναι κάτι που δίνει και σε εμάς παραπάνω θέληση για να συνεχίσουμε αυτή την πορεία που κάνουμε».

Παγκράτι, Κόροιβος, Ιωνικός Νίκαιας και Χαρίλαος Τρικούπης. Συνεργάζεσαι για μια ακόμη σεζόν με τον Ντίνο Καλαμπάκο. Τι είναι αυτό που σε κάνει και τον εμπιστεύεσαι και πως είναι η συνεργασία μαζί σου : « Προφανώς για να είμαι τόσα χρόνια μαζί του, μάλλον έχουμε δέσει μεταξύ μας. Υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης και εκτιμώ πολύ ότι με έχει βοηθήσει, γιατί μαζί του ξεκίνησα τα πρώτα μπασκετικά βήματα, και ελπίζω κάποια στιγμή να του ανταποδώσω όλο αυτό. Είναι ένας προπονητής που σε κάνει να παίζει για αυτόν, και να ευχαριστιέσαι πραγματικά το μπάσκετ.

Ερχόμενος στο Μεσολόγγι, και έχοντας κατακτήσει τη άνοδο αλλά και το πρωτάθλημα της Α2 την προηγούμενη χρονιά με τον Ιωνικό Νικαίας, τι περίμενες ότι θα συναντούσες, και πως πήρες την απόφαση να πεις το ναι : «Ήταν καθαρά επιλογή προπονητή ότι βρίσκομαι αυτή τη στιγμή στο Μεσολόγγι, αλλά και επειδή ήξερα αρκετά από τα παιδιά της ομάδας, με τα οποία είχαμε συνεργαστεί αρμονικά στο παρελθόν. Επιπλέον κίνητρο έπαιξε και η διοίκηση του Χαρίλαου Τρικούπη, ο τρόπος προσέγγισης των ανθρώπων της, και ότι αποτελεί μια σταθερή και ανερχόμενη κατάσταση στο Ελληνικό μπάσκετ, έχοντας αποδείξει κάτι τέτοιο με τη συνέπεια της».

Ο κόσμος πόσο βοηθάει τον Χαρίλαο Τρικούπη, καθώς όλοι λένε ότι η πόλη ζει και αναπνέει για την ομάδα : «Ο κόσμος αγαπάει και στηρίζει την ομάδα, όχι μόνο στα εντός στο Μεσολόγγι, όπου δημιουργεί τρομερή ατμόσφαιρα, αλλά και στα εκτός έδρας παιχνίδια, και τον θέλουμε πάντα δίπλα μας, και να γεμίζει το γήπεδο».

Τέλος, σαν Γιάννης Σαχπατζίδης θέλεις να επιστρέψεις στην Α1, και θα το επιθυμούσες να γίνει κάτι τέτοιο με τον Τρικούπη : «Ο καλύτερος δυνατός συνδυασμός. Να επιστρέψω στην Α1 με τον Χαρίλαο. Φυσικά και θέλω να επιστρέψω στο υψηλότερο επίπεδο και θα ήταν ακόμη καλύτερο αν συνδυαζόταν με την ομάδα που βρίσκομαι ήδη».

photo credit : aitosports.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ