20.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σαρωτική Βαλένθια απέκλεισε την «ελληνική Γκράνκα» και τη Ρεάλ (vids)

Η Βαλένθια ήταν ανώτερη από την Γκραν Κανάρια του Φώτη Κατσικάρη και του Γιάννη Μπουρούση, τη νίκησε «καθαρά» με 97-81 και την άφησε εκτός συνέχειας. Αυτό το αποτέλεσμα πλήγωσε και τη Ρεάλ Μαδρίτης η οποία επίσης δεν ελπίζει πλέον σε πρόκριση, με τον αγώνα της κόντρα στη Σαραγόσα (επίσης αποκλεισμένη) να είναι αδιάφορος. Οι «νυχτερίδες» πήραν μαζί τους την Σαν Πάμπλο Μπούργος που είχε κάμψει νωρίτερα την αντίσταση της Ανδόρρα με 88-86.

Η «Γκράνκα» ήθελε από την πλευρά της να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση όμως δεν τα κατάφερε κι έτσι θα ολοκληρωθεί η σεζόν γι' αυτή, ενώ η Βαλένθια θα πάει ως πρώτη στα ημιτελικά για να παίξει με τη Μάλαγα, την ώρα που η Μπούργος θα έχει δύσκολο έργο κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγώνες διεξάγονται στην έδρα της Βαλένθια, «Φοντέτα», χωρίς την παρουσία θεατών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο αγώνας είχε στοιχεία ντέρμπι στο πρώτο ημίχρονο που ολοκληρώθηκε με 51-44 υπέρ των «νυχτερίδων». Το τρίτο δεκάλεπτο αποδείχτηκε καθοριστικό καθώς με επιμέρους σκορ 26-12 οι παίκτες του Χάουμε Πονσαρνάου ξέφυγαν 77-56 και δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ Τζόρνταν Λόιντ ο οποίος σταμάτησε στους 26 πόντους, ενώ κυρίαρχος στις δύο ρακέτες ήταν ο σέντερ Μάικ Τόμπεϊ πετυχαίνοντας double double με 18 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Για τους ηττημένους ο Χάρπερ πέτυχε 15 πόντους, ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης έμεινε χαμηλά με 5 πόντους και 1 ριμπάουντ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ