21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σαρρής στο basketa.gr: «Η Φλώρινα ήταν μονόδρομος, θέλουμε να συνεχίσουμε»

Ο Αριστοτέλης Φλώρινας αποφάσισε φέτος να αλλάξει… ρότα στην φιλοσοφία του στις Εθνικές κατηγορίες, φτιάχνοντας μια ομάδα άκρως ανταγωνιστική. Μάλιστα φρόντισε να επανδρώσει με τον καλύτερο τρόπο την ρακέτα του, με αποτέλεσμα να αποτελεί μια από τις πιο «ψηλές» ομάδες στον 5ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Η πανδημία όμως δεν του άφησε… περιθώρια στο να δείξει τις δυνατότητες του στην κατηγορία, μιας και αγωνίστηκε μόλις σε δυο παιχνίδια, έχοντας απολογισμό 1-1. Τι όμως θα γίνει από εδώ και στο εξής; Οι ομάδα θα επιστρέψει στα αγωνιστικά της καθήκοντα ή είναι από αυτές του Βορρά που φωνάζουν για διακοπή του πρωταθλήματος;

Απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα έδωσε ο Οδυσσέας Σαρρής στο basketa.gr. Ο «πύργος» του Αριστοτέλη, αναφέρθηκε στην διακοπή του πρωταθλήματος ενώ στάθηκε και στην παρέα που στήθηκε και τις… μέρες που περνάνε σαν «παρωδία»

Το τελευταίο διάστημα, ομάδες από τον βορρά, όπου και αγωνίζεσαι δήλωναν πως θέλουν να διακοπεί το πρωτάθλημα, ποια είναι η άποψη σ πάνω σ αυτό;
«Το πρωτάθλημα αναπόφευκτα θα σταματούσε με συνοπτικές διαδικασίες λόγο των παραπάνω υγειονομικών καταστάσεων. Είναι μια απόφαση με συνείδηση και ευθύνη θεωρώ όπου όσο και αν δεν μας αρέσει θα γινόταν. Άλλωστε όλοι ξέρουμε ότι δεν έχουμε και την απαιτούμενη στήριξη από κάπου ώστε να έχουμε "συμπεριφορές" basket league, ασχέτως του ότι τηρούνται τα πάντα δια ροπάλου στην ομάδα μας όπως και σε άλλες ομάδες».

Υπάρχου ομάδες όμως που δήλωσαν ανοιχτά ότι δεν θέλουν να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα για την σεζόν 2020-2021.
«Δεν έχει πέσει κάποια τέτοια ομάδα στην αντίληψη μου είναι η αλήθεια. Πιστεύω πως όλοι θέλουμε το μπάσκετ να παίζεται μέσα στις τέσσερις γραμμές και οτιδήποτε διαφορετικό θα ήταν άδικο για την οποιαδήποτε ομάδα».

Εσύ αυτή τη στιγμή είσαι εκτός και από την δουλειάς σου ως γυμναστής, αλλά και από το μπάσκετ, πως περνάς τη δεύτερη καραντίνα;
«Περνάω δημιουργικά με μαγείρεμα και διάβασμα, που δίνουν και παίρνουν. Από κει και πέρα, προσπαθώ με ότι μέσα έχω να διατηρώ μια ισορροπία στο σώμα μου. Τρέχω, περπατάω, κάνω πολύ ποδήλατο, οπότε όλα αυτά σε συνδυασμό με το πρόγραμμα του γυμναστή και της ομάδας είναι κάτι που βοηθάει, ωστόσο δεν αναπληρώνει με τίποτα την προπόνηση, τα βάρη και το γήπεδο, όπως επίσης και το ότι η διατροφή μας αλλάζει πολύ σε μια τέτοια περίοδο της ζωής μας. Οι επιπτώσεις θα φανούν πολύ στην επανένταξη, όπου ευχόμαστε με ατομική ευθύνη να αποφύγουμε τους κινδύνους για πιθανούς τραυματισμούς που ενδεχομένως υπάρξουν».

Και φέτος επέλεξες να αγωνιστείς στον βορρά, μακριά από το σπίτι σου, είχες στο μυαλό σ ότι δεν υπήρχε περίπτωση να έρθει μια δεύτερη καραντίνα;
«Η αλήθεια είναι ότι με τέτοια πρόταση και προσέγγιση δεν μπορούσα να αρνηθώ για να το πάρουμε από κει και ο κ. Κεκελης αλλά και ο κόουτς Μουρουζίδης ήταν άψογοι και το ναι ήταν μονόδρομος. Στο θέμα "δεύτερη καραντίνα" πραγματικά δεν πίστευα ότι θα συμβεί, πίστευα ότι θα είναι δύσκολα γενικά και θα έχουμε ίσως κι άλλα επιπρόσθετα εμπόδια στο έργο μας αλλά όχι μια δεύτερη καραντίνα».

Ποτέ και με ποιον τρόπο πιστεύεις ότι θα επιστρέψετε στα γήπεδα;
«Χωρίς να έχω κανένα στοιχείο και πάντα με γνώμονα το τι συμβαίνει στην Ελλάδα αυτό το διάστημα, πιστεύω ότι θα έχουμε αγωνιστική δράση πάλι από αρχές Φεβρουαρίου. Θα έχουμε κάποιες μέρες τέλει του Ιανουαρίου για να προετοιμαστούμε και μετά θα ξεκινήσουμε, κάπως έτσι το έχω δομήσει μέσα στο μυαλό μου».

Πέρσι αγωνίστηκες στον Ζέφυρο ‘02, μια ομάδα που παρέμεινε στην κατηγορία, όπως όλες λόγω κατάστασης, θεωρείς ότι τ άξιζε;
«Θεωρώ ότι θα μέναμε στην κατηγορία στο τέλος της χρονιάς αλλά αν της άξιζε θα σου μιλήσω με απόλυτη ειλικρίνεια και θα σου πω πως όχι, δεν θα το άξιζε».

Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που το λες αυτό;
«Υπάρχουν λόγοι που το λέω αυτό και όχι λόγος. Αλλά τέλος καλό, όλα καλά την υγεία μας να έχουμε και ο θεός μεγάλος είναι και βλέπει».

Ποσό διαφορετική είναι η κατάσταση στην ομάδα που είσαι φέτος;
«Είναι κανονικά 180°. Άκρως επαγγελματικές προδιαγραφές, ένα κλίμα ίσως το πιο οικογενειακό και με ομοιογένεια που έχω συναντήσει και έχω συμπεριληφθεί και γενικά αποπνέει μια υγεία, η οποία είναι αξία συγχαρητηρίων για τις εποχές που ζούμε και είμαστε πραγματικά τυχεροί να είμαστε μέλος αυτής της οικογένειας».

Άρα με αυτά που μας λες να φανταστούμε ότι οι στόχοι είναι να βρεθείτε γρήγορα Β' Εθνική.
«Ο στόχος είναι η ομάδα να κάνει την καλύτερη δυνατή πορεία στο πρωτάθλημα, αν αυτό καταλήξει στην άνοδο, θα είναι ευχής έργον και θα το δεχτούμε όλοι με χαρά και χαμόγελο αυτό το γεγονός. Σε ποιον δεν θα άρεσε άλλωστε να πανηγυρίσει μια άνοδο;».

Πάντως αν πάρω έναν-έναν τους συμπαίκτες σου όλοι έχουν εμπειρία από Β Εθνική οπότε η ομάδα στήθηκε για να πάει προς τα πάνω.
«Η αλήθεια είναι πως εμείς δεν το βλέπουμε έτσι. Εμείς είμαστε πολύ καλά μεταξύ μας. Μια απλή μέρα για παράδειγμα είναι παρωδία (με την καλή έννοια), χαρμολύπη και δάκρια που δεν ξέρεις αν είναι από γέλια η από στεναχώρια. Είμαστε πολύ καλά και έχουμε δέσει».

Έχεις στο μυαλό σου να επιστρέψεις Κρήτη, φέτος ίσως να ήταν μια χρονιά που θα μπορούσες να το κανείς, μιας και το νησί έχει ομάδες σε εθνικές κατηγορίες. Είχες πρόταση προκειμένου να γυρίσεις;
«Ναι θα γυρνούσα σπίτι μου, υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις και συνθήκες, όντως έχει ομάδες, ωστόσο δεν είχα κάτι αν υπήρχε ενδιαφέρον θα το συζητούσα εννοείται και είμαι ανοιχτός σε αυτό το ενδεχόμενο. Μ’ αρέσει το Ηράκλειο και η αύρα του, οπότε το σενάριο αυτό ναι θα είναι συζητήσιμο αν υπάρξει κάτι στο μέλλον».

Όσον αφορά την κατηγορία, την οποία κι τη γνωρίζεις πολύ καλά, πως σου φάνηκε το γεγονός ότι απέκτησε 6 ομίλους;
«Μου φάνηκε λίγο υποβάθμιση του αθλήματος, λίγο αναγκαίο κακό, λίγο να τους κάνουμε όλους χαρούμενους. Δεν είμαι αρμόδιος για να κρίνω ωστόσο δεν θέλω να δω το άθλημα που αγαπώ και την δουλειά μου να παραπαίει κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα. Αυτό δεν θέλω».

Εσένα τι σε κάνει χαρούμενο στο μπάσκετ, η αήθεια είναι ότι έχουμε ακούσει πολλούς παίκτες να λένε ότι η όλη κατάσταση τους έχει κουράσει.
«Με κάνει χαρούμενο, η διαδικασία και το οτιδήποτε έχει να κάνει με αυτή. Είμαι λίγο ρομαντικός εγώ. Άλλωστε κάνουμε το χόμπι μας επάγγελμα, αρα θεωρώ ότι είναι από της μεγαλύτερες ευλογίες που μπορεί να έχει κάποιος άνθρωπος.

Αν σου λέγαμε να κάνεις μια ευχή ποια θα ήταν αυτή;
«Εύχομαι ολόψυχα όλος ο κόσμος να έχει υγεία και αγάπη στην ζωή του, να κάνει πράγματα που τον κάνουν ευτυχισμένο και μιας που έρχονται και Χριστούγεννα να μοιράζουμε λίγο αγάπη παραπάνω στους συνανθρώπους μας».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ