20.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σαρξ εκ της σαρκός του BCL

Το 4ο Basketball Champions League ανοίγει κι επίσημα την αυλαία του την Τρίτη, μετά από την πραγματοποίηση των δύο προκριματικών γύρων και όπως στις τρεις πρώτες διοργανώσεις του, θα έχει έντονο ελληνικό χρώμα. Η Ελλάδα είναι άλλωστε πρωταγωνίστρια της σε οργανωτικό αλλά και αγωνιστικό επίπεδο. Οι τρεις πρώτες σεζόν άφησαν αξιοσημείωτα επιτεύγματα, τα οποία είναι χρήσιμο να θυμηθούμε, μετρώντας πια αντίστροφα για το πρώτο τζάμπολ.

 


Το Περιστέρι θα γίνει η 5η ελληνική ομάδα που θα αγωνιστεί στο BCL. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι οι μόνοι που θα κάνουν το 4/4, έχοντας τα προηγούμενα χρόνια κάθε άλλο παρά τυπική παρουσία. Αμφότεροι συμμετείχαν στα πλέι οφ και των τριών διοργανώσεων, ενώ βέβαια η ΑΕΚ έφτασε μέχρι την κατάκτηση του τίτλου το 2018. Έτσι ο μεν Δικέφαλος του Νότου έχει φτάσει τα 56 παιχνίδια στη διοργάνωση με απολογισμό 38 νικών, 17 ηττών και μιας ισοπαλίας, ο δε Δικέφαλος του Βορρά έφτασε τα 50 παιχνίδια με ρεκόρ 26 νικών και 24 ηττών.

 


Αυτή θα είναι η πρώτη διοργάνωση του Basketball Champions League από την οποία θα απουσιάσει ο Άρης. Στην πρώτη σεζόν έφτασε μέχρι τους “16”, στη δεύτερη έμεινε εκτός μετά την πρώτη φάση ενώ πέρσι περιορίστηκε στη συμμετοχή του στα προκριματικά για να συμπληρώσει 36 αγώνες με απολογισμό 16 νικών, 19 ηττών και μιας ισοπαλίας.

 


Ο Προμηθέας έκανε μέσα από το BCL την παρθενική εμφάνιση του στην Ευρώπη και την έκανε με εντυπωσιακό τρόπο, αφού έφτασε μέχρι τα πλέι οφ και τελικά αποχαιρέτησε την περσινή διοργάνωση με ρεκόρ εννιά νικών και επτά ηττών.

 


Το Περιστέρι επιστρέφει στην Ευρώπη μέσω του Basketball Champions League έπειτα από 15 χρόνια, αφού η τελευταία παρουσία του σε κάποια διοργάνωση εκτός των ελληνικών συνόρων, ήταν εκείνη της σεζόν 2003-04 στο FIBA Europe League.

 

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στην πρεμιέρα του 2016-17 στο BCL, αλλά “έγραψε” ρεκόρ

 


Όλα τα ελληνικά ρεκόρ

 


Οι τρεις προηγούμενες διοργανώσεις του Basketball Champions League, άφησαν κάποιες κορυφαίες ελληνικές επιδόσεις.

 


Σε ομαδικό επίπεδο...


*Στη σεζόν 2016-17, η ΑΕΚ είχε τη μεγαλύτερη επίδοση εύστοχων βολών αφού μέτρησε 30 (30/37) κόντρα στη Μονακό.

 


Ο ΠΑΟΚ μοιράστηκε τη μεγαλύτερη επίδοση αμυντικών με τη Χιμίκ, έχοντας 40 στο ματς των δύο παρατάσεων με τη Ρόσα Ράντομ.

 


Ο Άρης μοιράστηκε με την Κατάγια την κορυφαία επίδοση κλεψιμάτων, αφού είχε κάνει 18 κόντρα στη Ναχαρίγια.

 


Ο Βασίλης Καββαδάς στο ματς της ΑΕΚ με την Μπαϊρόιτ, στο οποίο σημείωσε ρεκόρ κοψιμάτων

 


*Στον δρόμο προς τον τίτλο του 2018, η ΑΕΚ μέτρησε δύο κορυφαίες επιδόσεις περιόδου το 2017-18.

 


Είχε 34 εύστοχες βολές κόντρα στη Στρασμπούρ (34/38) και 10 κοψίματα απέναντι στην Μπαϊρόιτ.

 


Χάθηκε το μέτρημα με τα κλεψίματα για τον Προμηθέα στο ματς με την Μπαϊρόιτ

 


*Στην περσινή σεζόν ΠΑΟΚ και Προμηθέας “έγραψαν” από μία κορυφαία επίδοση στη διοργάνωση.

 


Ο ΠΑΟΚ είχε το υψηλότερο ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα σε ένα ματς. Εκτέλεσε με 66,66% απέναντι στη Χολόν (14/21).

 


Ο Προμηθέας έκλεψε την μπάλα περισσότερες φορές από κάθε άλλη ομάδα σε ένα ματς. Είχε 16 κλεψίματα στο ματς με την Μπαϊρόιτ στη Γερμανία.

 


Ο Κιθ Κλάντον κρατάει την κορυφαία επίδοση ριμπάουντ στην ιστορία του BCL. Τη σημείωσε στο ματς του ΠΑΟΚ με τη Βιλερμπάν της σεζόν 2016-17

 


Σε ατομικό επίπεδο...

 


*Στην περίοδο 2016-17, ο Κιθ Κλάντον του ΠΑΟΚ “έγραψε” τις κορυφαίες επιδόσεις αμυντικών (14 κόντρα στη Ρόσα Ράντομ) και συνολικών ριμπάουντ (19 κόντρα στη Βιλερμπάν στη Γαλλία).

 


*Στην περίοδο 2017-18, ο Λάκι Τζόουνς του ΠΑΟΚ μοιράστηκε με τον Άντι Ράουτινς της Μπάνβιτ την κορυφαία επίδοση αμυντικών ριμπάουντ. Είχε 13 απέναντι στη Βέντσπιλς.

 


Τα 12/12 δίποντα του Βινς Χάντερ στο ματς της ΑΕΚ με την Ντιζόν στην περσινή σεζόν, είναι η κορυφαία επίδοση της ιστορίας του BCL

 

 

*Στην περσινή σεζόν ο Βινς Χάντερ είχε τρεις κορυφαίες επιδόσεις περιόδου ως παίκτης της ΑΕΚ. Είχε 12/12 δίποντα κόντρα στην Ντιζόν στη Γαλλία, μοιράστηκε την κορυφαία επίδοση εύστοχων δίποντων με τους Ίσμαελ Μπάκο της Αντβέρπ, Ρίον Μπράουν του Προμηθέα και Τζόρνταν Μόργκαν της Μπάνβιτ, ενώ μοιράστηκε και την καλύτερη επίδοση επιθετικών ριμπάουντ με τον Ματ Κοστέλο της Αβελίνο, έχοντας εννιά κόντρα στην Ντιζόν.

 


Ακόμη ο Μιλένκο Τέπιτς του ΠΑΟΚ μοιράστηκε με τους Όουεν Κλάσεν της Λούντβιγκσμπουργκ και Μίτσελ Βατ της Βενέτσια την κορυφαία επίδοση αμυντικών ριμπάουντ. Είχε στο ματς με την Οπάβα.

 


Photo Credits: BCL



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ