18.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σαρικάς : Στην Αυστρία και στο BCL

Μια νέα πρόκληση βρίσκεται στο δρόμο του Δημήτρη Σαρίκα, ο οποίος θα βρίσκεται τη νέα σεζόν στην Αυστρία, όντας άμεσος συνεργάτης του Μάικ Κοφέν στην Κapfenberg Bulls και στο BCL. 

«Είναι τιμή μου αλλά και χαρά μου να εργαστώ σε ένα σύλλογο όπως είναι οι Κapfenberg Bulls. Ταυτόχρονα φέρει μεγάλη ευθύνη και είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ στις υψηλές απαιτήσεις. H ΚapfenbergBulls είναι μία από τις σπουδαιότερες ομάδες στην Αυστρία με καλό όνομα στην Ευρωπαϊκή αγορά. Γνωρίζω πως είναι μια ιδιαίτερη περίοδος για την ομάδα και πως θέλει να φέρει το πρωτάθλημα πίσω στην πόλη. Ευχαριστώ τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη της προς το πρόσωπο μου και υπόσχομαι πως με εργατικότητα, με συνείδηση και με αίσθημα ευθύνης θα δώσω το 1000% του εαυτού μου ώστε να συμβάλλω και να πετύχουμε τους στόχους που θέσαμε ως ομάδα», ήταν τα λόγια του για την πρόκληση που ανοίγεται μπροστά του.

Ο Δημήτρης Σαρίκας γεννήθηκε στο Καλγκαρί του Καναδά  στις 28 Απριλίου του 1980. Ξεκίνησε την προπονητική του σταδιοδρομία στον Καναδά όταν και ακόμα ήταν ενεργός αθλητής και αγωνιζόταν στο κολλεγιακό πρωτάθλημα με τους Mount Royal Cougars, εν συνέχεια στον Αφάντου, Ιβίσκο, Δωριέα και Καλλιθέα.

Ακολούθησε η Αυστριακή RaiffeisenWels Flyers όπου έκαναν την πιο πετυχημένη πορεία τους τερματίζοντας στην πρώτη τετράδα και φτάνοντας στον F4 του κυπέλλου, παράλληλα ήταν Head Coach της Wels Bteam όπου και βγήκαν πρωταθλητές στα playdown αλλά και της U19 όπου έφτασαν στον τελικό του upper Austria.

Το καλοκαίρι βρέθηκε στο Summer Leagueτου LasVegas όπου και ήταν ο Head Coach των Windy City, Atlanta, Utah και Indiana. Η επόμενη σεζόν των βρίσκει η Κύπρος και η ΑΕΛ Λεμεσού και είναι ο άμεσος συνεργάτης του μεγάλου Μικαέλ Κόχ όπου κατάφεραν κι έσωσαν την ομάδα από τον υποβιβασμό. Τα επόμενα 2 χρόνια παραμένει στην ΑΕΛ με την ιδιότητα του Head Coach όπου την πρώτη σεζόν κατάφερε με επιτυχία και χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες να διατηρήσει την ομάδα στην πρώτη κατηγορία, ενώ η μεγαλύτερη του επιτυχία έρχεται την επόμενη σεζόν οπού η ομάδα είναι έτοιμη να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα αλλά με σπουδαίο πλάνο και γρήγορες και μεθοδικές κινήσεις κατάφερε να παρουσιάσει ένα υλοποιήσιμο πλάνο και η ομάδα να συμμετέχει στην Οπαπ BasketLeague. Και φτάνουμε στην σεζόν 2021-22 όπου θα βρίσκετε στο πλευρό του Coach Coffin στους Kapfenberg Bull sκαι στα προκριματικά του BCL ενώ παράλληλα θα είναι και υπεύθυνος υποδομών.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ